Speltips & odds: Atalanta - PSG 10/8

Atalanta och PSG drabbar samman i kvartsfinal av Champions League. Enkelmötet avgörs på Estádio da Luz.

AtalantaXParis SG

3.30

3.75

2.05
Spela nu ➤
Odds hämtat: 10/08/2020 – 14:30

Trolig laguppställning, Atalanta

Sportiello

Tolói – Caldara – Djimsiti

Hateboer – de Roon – Freuler – Gosens

Malinovskyi – A. Gómez

D. Zapata

Trolig laguppställning, PSG

K. Navas

Kehrer – T. Silva – Kimpembe – Bernat

Gueye – Marquinhos – A. Herrera

Sarabia – Icardi – Neymar

Här kan ni läsa om hur ni bär er åt för att streama Atalanta – PSG online.

Full fart framåt

Vi har kommit fram till den första kvartsfinalen av Champions League, och likt resten av slutspelet spelas den i Portugal. Benfica lånar ut sin hemmaarena Estádio da Luz, där de två anfallsglada lagen Atalanta och PSG ska göra upp om den första semifinalplatsen i ett enkelmöte.

Lilla Bergamoklubben Atalanta fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Gian Piero Gasperini har gjort ett fantastiskt jobb med laget, och trots att man under de senaste åren sålt av viktiga spelare som Franck Kessié, Andrea Conti, Gianluca Mancini med flera fortsätter laget att förbättras.

Det är anfallsspelet som främst bär Atalanta framåt. Stjärnan är den lilla blonderade argentinaren Alejandro ”Papu” Gómez, som producerar trollkonster och poäng på löpande band. I sin fria roll strax bakom anfallaren, eller anfallsparet, har han terroriserat Serie A-försvaren i några säsonger nu, och i år får han äntligen spela Champions League-fotboll.

I Atalantas anfall finner vi även colombianerna Duván Zapata och Luis Muriel. Den förste är stor och kraftig medan den andre är kvick och teknisk – båda är målfarliga. Muriel snittar 69 minuter per mål i Serie A, vilket gör honom till den mest frekvente målskytten i hela ligan. Trots 18 mål har han bara fått starta 10 matcher, vilket säger en del om konkurrensen i anfallet och även i den här matchen väntas Muriel få inleda på bänken.

Tyvärr saknas sylvasse bosniern Josip Ilicic, av privata skäl. Italienska medier skriver att han är en känslig kille som påverkats väldigt hårt av den senaste tidens händelser med corona, där Bergamo varit en av de mer utsatta platserna i Europa. Han har därför fått ledigt av klubben en tid, och befinner sig i hemlandet Bosnien.

Även PSG kommer till den här matchen med tunga avbräck. Kylian Mbappé och Marco Verratti är skadade och missar matchen, medan Ángel Di María är avstängd. Men med spelare som Neymar, Pablo Sarabia och Mauro Icardi finns det kvalitet så att det räcker och blir över ändå.

Speltips & odds

Spontant känner vi att den här matchen kan sluta hur som helst. Två lag med fantastiska anfallskvaliteter möts, och om det ena laget gör tre mål kan det andra göra fyra.

Det finns aspekter som talar för Atalanta och andra aspekter som väger tungt för PSG. Atalanta har fördelen av att till skillnad från PSG ha spelat fotboll under de senaste månaderna (Ligue 1 färdigspelades aldrig) men spelarna i PSG har klart större erfarenhet från den här typen av matcher.

Frågan är hur Atalantas spelsätt kommer att fungera när man möter ett så pass tekniskt skickligt lag som PSG. Atalanta spelar en väldigt offensiv fotboll, där de pressar högt och satsar på ett man mot man-försvar. När man spelar man mot man och ställs emot motståndare som är så pass individuellt skickliga är risken stor att man blir bortgjord och straffad. Med tanke på hur många målchanser Atalanta brukar bjuda sina motståndare på vanligtvis, är vi nyfikna på att se vad ett lag som PSG kan vaska fram.

Vi vågar oss inte på ett 1X2-spel, utan satsar på ett mer säkert kort. Vi ser det som så gott som givet att båda lag gör mål i den här matchen, och spelar därför detta till oddset 1.50 på Bet365.

  • Tips: Båda lag gör mål – Ja
  • Odds: 1,50 på Bet365 (odds hämtat 10/8, 14:30)

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg