Speltips & odds: Nyckelderby på Tele2 Arena

Dags för fullspäckat Stockholmsderby på söndag! Hammarby tar emot AIK på Tele2 Arena, och pressen ligger i första hand på hemmalaget.

HAMMARBY IF X AIK Spela nu
2.30 3.20 3.20 Spela nu

Trolig laguppställning, Hammarby

Wiland
Sandberg – Magyar – Fenger – Widgren
Bojanic – Andersen – Junior
Rodic – Khalili – Tankovic

Trolig laguppställning, AIK

O. Linnér
Dimitriadis – P. Karlsson – Lindkvist
Lundström – S. Larsson – Mets – Bahoui – Salétros
Obasi – Goitom

Vill du titta på Stockholmsderbyt? Här kan du hitta en bra Hammarby – AIK live stream. Här kan du läsa om hur du gör generellt för att streama Allsvenskan på nätet.

Tätt i toppen

Toppstriden i Allsvenskan 2019 är av det mer spännande laget. Sju lag gör upp om tre Europaplatser och ett guld, och en av alla höstens nyckelmatcher i denna slutspurt spelas på Tele2 Arena på söndag.

Fjärdeplacerade Hammarby står som värd när tabelltvåan AIK gästar. Fem poäng skiljer lagen emellan, och en pinne ovanför AIK hittar vi Djurgården som överraskande nog fortfarande leder serien.

Det är ett formstarkt Hammarby som kommer till den här matchen, ett Hammarby som öser in mål. Senast, mot IFK Göteborg, blev det sex kassar trots skador på flera offensiva pjäser. Alexander Kacaniklic, som kommit igång rejält under de senaste månaderna, missade matchen mot Göteborg. Aron Jóhannsson tvingades kliva av redan efter 11 minuter, och Imad Khalili blev även han tvungen att lämna bara sju minuter därefter.

Som om inte det vore nog fick Simon Sandberg kliva av i slutskedet av matchen, och David Fällman är sedan tidigare borta. Det är ännu osäkert hur spelarnas status är inför derbyt.

AIK är skonade från skadeproblem, bortsett från långtidsskadade Joel Ekstrand och Jesper Nyholm. Däremot drog Tarik Elyounoussi på sig sitt tredje gula kort i segermatchen mot BK Häcken, och han kommer alltså att missa derbyt.

Hammarby IF – AIK: Speltips & odds

Till skillnad från när Djurgården spelar derbyn, känns matcherna mellan Hammarby och AIK allt som oftast öppna på för hand. Två starka lag med starka karaktärer bäddar för en match som kan gå nästan hur som helst.

Hammarby har dock varit otroligt starka på hemmaplan denna säsong, där man har den imponerande resultatraden 9-2-0 och gjort hela 36 mål.

Med tanke på tabelläget är Hammarby pressade att vinna för att kunna följa med i guldstriden på allvar, och även för att ha en hyfsat stor chans på topp tre.

Vi lutar åt att Hammarby drar längsta strået här, men det skall påpekas att vårt speltips skrivs innan vi vet status på Hammarbys flertalet småskadade spelare. Missar Khalili, Kacaniklic och Jóhannsson alla matchen skulle vi nog revidera detta tips till att spela X.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 2.30, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]