Speltips & Odds: Manchester City - Tottenham 17/8

Efter en händelserik första omgång i Premier League rullar vi nu fram till omgång två som bjuder på en del godbitar. Största matchen på menyn är nog ändå den mellan de regerande mästarna Manchester City och förra årets Champions League finalister Tottenham. Nedanför kommer laguppställningar, analyser samt förhandstipp inför dagens toppmatch.

Trolig laguppställning Manchester City:

Ederson
Walker Stones Laporte Zinchenko
D.Silva Rodri De Bruyne
Mahrez Aguero Sterling

Trolig laguppställning Tottenham:

Lloris
Walker-Peters Sanchez Alderweireld Rose
Sissoko Ndombele Winks Eriksen
Kane Moura

Kan Tottenham sätta stopp för mästarna?

Ja det är väl den stora frågan, kan Tottenham sätta emot mästarna på deras hemmaplan? Som väntat öppnade Manchester City starkt i premiären och vann klart med 5-0 mot West Ham. Tre av målen gjordes av Sterling som de senaste säsongerna växt ut till en av världens absolut bästa ytterspringare.

Hela Manchester City såg harmoniskt och balanserat ut så det blir en tuff uppgift för londonlaget denna eftermiddag. Tottenham som också vann sin premiär(3-1 mot Aston Villa) ser även dem starka ut i år. Med värvningarna av Ndombele(Lyon) och Lo Celso(Real Betis) ser man ännu starkare ut säsongen 19/20. Visserligen är Son avstängd till nästa vecka och Alli är skadad men truppen som helhet är definitivt förbättrad från fjolåret.

Förra året hade de båda lagen ett antal otroliga matcher mellan varandra där vi bjöds på hög dramatik med mycket mål och känslor. Det som sitter färskast i minnet är kvartsfinalerna i Champions League där Tottenham efter en helt galen match på Ethiad lyckades ta sig vidare på Mnachester Citys beskostnad. Som vi alla vet slutade Champions League äventyret i en 2:a plats för Tottenham men jag tror inte Manchester City har glömt.

Det kommer vara ett rejält revanschlustet hemmalag som säkerligen vill visa både publiken och Tottenham vilket lag som är bäst i England. Det är två otroligt bollskickliga lag som möts idag och i princip så kommer det vara 22 världsklasspelare ute på plan idag. Tottenham saknar som tidigare nämnt Alli och Son medan City får klara sig utan Sane som dessvärre drog sitt korsband tidigare i juli.

Speltips & Odds: Manchester City – Tottenham

Det kommer bli en matchbild där hemmalaget kommer ta tag i taktpinnen direkt vilket inte faller Tottenham helt fel i smaken. Bortalaget är omställningsskickliga och hugger gärna när tillfälle ges. Det är som sagt två spelskickliga lag som kommer skapa målchanser.

Tottenham är ett av de mer hörnglada lagen i Premier League och ett spel på över 3,5 hörnor i matchen för londonlaget ger oddset 2,20 vilket kommer ryggas!

Tips: Tottenham över 3,5 hörnor

Odds:2,20

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]