Speltips & odds: Malmö FF - Genk 29/11

Trolig laguppställning, Malmö

Dahlin

Bengtsson – Nielsen – Safari

Larsson – Bachirou – Traustason – Christiansen – Rieks

Antonsson – Rosenberg

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Genk

Vukovic

Maehle – Dewaest – Aidoo – Uronen

Heynen – Berge

Ndongala – Pozuelo – Trossard

Samatta

Skador: Jhon Lucumí, Vladimir Screciu
Avstängningar: –

En jämn och ovis grupp

En grupp som kan sluta hur som helst beroende på vilka som tar poäng i sina matcher. Detta är förutsättningen inför denna match för hemmalaget Malmö om de ska kunna utmana belgarna eller bjuda in Sarpsborg eller Besiktas till andraplatsen i Grupp I. Hemmalaget står på lika många poäng som normännen, två bak dagens motståndare och en poäng framför turkarna Besiktas. Genk vann förra matchen lagen emellan med komfortabla 2-0 i Belgien, men förutsättningen är lite annorlunda sedan dess. Om bortalaget för kvällen skulle förlora är tabellen helt öppen för vilket lag som helst att komma etta för den som tar chansen.

Malmö har en längre vila att falla tillbaks på och matchat sig lätt mot Lund i Svenska Cupen, där det blev en sen 0-2 vinst. De himmelsblå har Bengtsson tillbaka i matchform och utvilad, Molins på bänken och i målform sedan ett mål i cupen senast och ett nyblivet förlängt kontrakt på Rosenberg som kan trigga laget ännu mer. Med supportrarna i ryggen kan de vinna även mot ett starkt belgiskt lag.

Bortalaget Genk är mitt i sin säsong och flyger till Sverige med en 1-2 förlust borta mot Cercle Brugge i belgiska ligan, men också inte med en vinst på sina senaste fyra matcher. Ska laget resa sig från den temporära formsvackan i kvällens möte eller inte är frågan. Laget leder dock både sin inhemska liga Jupiler Pro League och gruppen i Europa League vilket talar för dem aningen i denna match trots fördelen med hemmaplan för Malmö.

Malmö FF – Genk: Speltips & odds

Denna match kommer att vara en som pendlar fram och tillbaka. Med hemmasupportrarnas stöd tror vi att Malmö FF för spelet, men Genk kontrollerar och styr tempot såsom passar dem i matchen. Båda lagen har starka elvor att sätta fram och vi tror på ett oavgjort resultat blir fallet denna kväll.

  • Tips: Oavgjort resultat
  • Odds: 3.50, Bet365