Speltips & Odds: Malmö FF - Falkenberg 18/8

Nästa match till rakning är Malmö FF – Falkenberg. Matchen spelas på Swedbank Stadion med matchstart 17.30. Nedanför hittar ni analyser, laguppställningar samt förhandstipp inför kvällens match.

Trolig laguppställning Malmö FF:

Dahlin
Larsson Nielsen Bengtsson Safari
Rakip Christiansen Bachirou Rieks
Rosenberg Antonsson

Trolig laguppställning Falkenberg:

Brattberg
Ozen Karlsson Karlsson Ericsson
Söderström Carlsson Björkengren Östlind
Pogrebnyak Chibuike

Kan Malmö hitta tillbaka?

Ja det är ett minst sagt formsvagt Malmö FF som ikväll tar emot gästande Falkenberg på Swedbank Stadion. Med fyra raka oavgjorda matcher mot Djurgården, Sirius, Östersund och nu senast Häcken så har man tappat sitt försprång i tabellen och ligger nu på en 4:e plats. I toppen skiljer det endast tre poäng mellan de tre stockholmslagen och Malmö.

Dagens match mot Falkenberg kan inte ses på något annat sätt än tre poäng. Man har helt enkelt inte råd att kasta bort fler poäng då stockholmslagen går riktigt bra för tillfället och redan har försprång rent poängmässigt. Ett bortasvagt Falkenberg ska normalt sett vara en mumsbit för Malmö på hemmaplan men i dessa tider är ingenting säkert. Tränaren Rösler har fått utstå hård kritik både utifrån och inifrån med all rätt.

Malmö går inte riktigt att känna igen, självförtroendet som normalt finns där är som bortblåst och idag är ett perfekt tillfälle att blåsa liv i de där självförtroendet igen. Gästande Falkenberg slåss tillsammans med Kalmar, AFC och Sundsvall i botten av tabellen och för dem är varje poäng livsviktig. Falkenberg har åkt lite jojo mellan allsvenskan och superettan de senaste åren så att få stanna kvar ytterligare ett år och etablera sig hade varit fantastiskt för den lilla klubben.

Resursmässigt ska man inte räcka till mot ett Malmö FF på bortaplan men Falkenberg har alltid haft en förmåga att prestera när de gäller som mest. Vilket i slutskedet av allsvenskan är en väldigt bra egenskap att ha. För att ta poäng idag krävs en maxprestation från hela laget. Med en seger och två oavgjorda på de tre senaste matcherna har man hittat en liten formtopp och självförtroendet är på topp inför ikväll.

Speltips & Odds: Malmö FF – Falkenberg

Man behöver inte direkt vara raketforskare för att kunna förutse en matchbild i Malmö ikväll. Hemmalaget kommer dominera bollinnehavet och chanserna och frågan är egentligen om eller hur länge Falkenberg kan hålla tätt?

Malmö kommer sätta fart från minut ett och ett tidigt tryck mot Falkenberg känns som ett troligt scenario. Med de i åtanke känns ett spel på över 4,5 hörnor i första halvlek givet särskilt när oddset på det är generösa 2,00.

Tips: Över 4,5 hörnor i första halvlek

Odds: 2,00(Bet365)