Speltips & odds: Atalanta - Liverpool 3/11

Speltips Gómez Zapata

Atalanta och Liverpool mäter sina krafter i Champions League.

Trolig laguppställning, Atalanta

Sportiello

Toloi – Palomino – Djimsiti

Hateboer – Pasalic – Freuler – Mojica

A. Gómez

Muriel – D. Zapata

Trolig laguppställning, Liverpool

Alisson

Alexander-Arnold – J. Gomez – R. Williams – Robertson

C. Jones – Henderson – Wijanldum

Salah – Firmino – Mané

Atalanta fortsätter på inslagen väg

Det är inte längre någon överraskning eller skräll, men Atalanta upphör aldrig att överprestera utifrån sina förutsättningar. Den lilla klubben från Bergamo har under Gian Piero Gasperinis ledning gått från att vara ett bottenlag till att etablera sig i toppen av Serie A.

Ifjol snittade man 2,6 mål per ligamatch, och så här långt in på säsongen ligger motsvarande siffra på 2,8. De offensiva stjärnorna avlöser varandra, och man har råd att ha spelare som Luis Muriel och Ruslav Malinovsky på bänken när startelvan består av kvalitetsspelare som Josip Ilicic, Duván Zapata och Alejandro Gómez.

Förra årets Champions League-säsong stod Atalanta för den märkliga och mäktiga bedriften att förlora sina tre första gruppspelsmatcher, och ta blott en poäng på de fyra första, men ändå gå vidare från gruppen. Det räckte sedan hela vägen till kvartsfinal och några minuter från att där slå ut PSG. I år handlar gruppspelet troligtvis om att i kamp med Ajax lyckas ta andraplatsen bakom Liverpool, och då kan poäng mot just Liverpool vara den bonus som hjälper laget vidare. Atalanta besegrade FC Midtjylland med 4-0 i första matchen, och spelade sedan 2-2 hemma mot Ajax.

Liverpool har vunnit sina två första matcher, 1-0 mot Ajax och 2-0 mot Midtjylland. Dessutom toppar Jürgen Klopps mannar Premier League, trots att man åkte på den där makalösa 2-7-förlusten mot Aston Villa.

Speltips & odds

När Atalanta spelar är det målgaranti. I sju av åtta Atalantamatcher denna säsong har det blivit över 3,5 mål, det vill säga 87,5 procent av matcherna.

Även i Liverpools matcher blir det i regel gott om mål, och i fyra av nio matcher har det gjorts fler än 3,5 mål – 44,5 procent. Den kombinerade statistiken från Atalanta och ”Pool” ger oss sammantaget över 3,5 mål i 66 procent av matcherna, och när oddset på spelet är 1,96 är det enligt oss spelvärt. Det finnes på Unibet.

3 personer har valt

Votering

Vilka vinner matchen?

Loading ...  Loading ...

Speltips på fotboll

Freiburg – RB Leipzig, 21/5: Speltips & stream
Freiburg - RB Leipzig, 21/5: Speltips & stream
Finalen i den tyska cupen, DFB Pokal, spelas mellan Freiburg och RB Leipzig. Se hur du kan streama finalen, samt vårt speltips till ett schysst odds.
20 maj, 2022 | Katten Jansson
AIK – IK Sirius (21/5): Stream, speltips & odds
AIK - IK Sirius (21/5): Stream, speltips & odds
AIK på hemmaplan brukar innebära seger och hållen kolla. Kolla in vårt speltips till AIK - Sirius! …
19 maj, 2022 | Emil Sandberg
Helsingborg – Värnamo, 21/5: Speltips & stream
Helsingborg - Värnamo, 21/5: Speltips & stream
Nykomlingsmöte i Allsvenskan mellan Helsingborg och Värnamo. Två lag med försvarsproblem innebär att odds på att båda lag nätar får vårt speltips.
19 maj, 2022 | Katten Jansson