Speltips & odds: Kan AIK få med sig något från Armenien?

Champions League-kvalet inleds i eftermiddag, och AIK kliver in i första rundan för att möta Ararat-Armenia. Matchen spelas i Yerevan, med avsparkstiden 16:00.

  • Match: Ararat-Armenia AIK, första kvalrundan till Champions League
  • Datum & tid: Tisdag den 9 juli, klockan 16:00
  • Arena: Armenia Football Academy grass, Yerevan

Trolig laguppställning, AIK

Linnér
Granli – P. Karlsson – Mets
Sundgren – S. Larsson – Adu – Elyounoussi – Salétros
Obasi – Goitom

Söker ni live stream till matchen? Här kan ni läsa om hur ni kan streama Ararat Armenia – AIK live.

Första rundan i Champions League-kvalet

Efter att ha vunnit Allsvenskan 2018 får AIK äran att representera Sverige i kvalet till Champions League, och om allt går väl även i själva turneringen.

Men det är en väldigt lång väg dit. Idag spelas match 1 i den första kvalrundan, och därefter väntar ytterligare två kvalrundor innan man är framme i play-off. För varje runda som går blir motståndet – högst troligen – starkare.

I just den här matchen är AIK dock ganska stora favoriter. Ararat-Armenia vann den armeniska ligan med en relativt låg poängskörd, 61 poäng på 32 matcher. Armeniens liga är rankad så lågt som nummer 44 i Europa, i jämförelse med Allsvenskan som är på plats 22.

Ararat-Armenia hette fram till förra sommaren Avan Academy, men har nu alltså bytt namn. I laget finns inte många namn som klingar bekant, men AIK gör nog gott i att se upp för den ivorianske anfallaren Jean-Jacques Bougouhi som sätter dit en hel del mål.

I helgen spelade AIK mot Kalmar FF, och valde då att vila ett par av sina viktigaste spelare i Tarik Elyounoussi och Henok Goitom. Dessvärre åkte både Per Karlsson och Sebastian Larsson på smällar som gjorde att byttes ut. Men det verkar inte ha varit något allvarligt, då båda två är med i truppen till denna match.

Speltips

AIK får hållas som stora favoriter här. Även om Ararat-Armenia är svåra att bedöma, är det lätt att kolla på resultat i Europa från armeniska lag de senaste åren och därmed enkelt förstå att AIK bör vara flera snäpp bättre än sina motståndare.

Dessutom är det så att AIK är mitt i sin säsong medan Ararat-Armenia inte spelat en tävlingsmatch sedan i maj. Vi tror att armenierna får det tufft, och spelar den raka 2:an till 1.65 gånger insatsen.

  • Tips: AIK vinner
  • Odds: 1.65, Bet365

Här kan ni hitta fina oddsbonusar att spela med. Är du intresserad av att läsa mer om AIK? Ta del av dagens speltips på Allsvenskan.