Speltips & odds: Italien - Bosnien & Hercegovina 11/6

Italien ställs emot Bosnien & Hercegovina i EM-kvalet. Det är ett ungt, nytt Italien som ska försöka ta ännu en seger.

Italien på väg mot nya tider

Italien genomgår ett generationsskifte. Från startelvan som Sverige stoppade från att nå VM finns bara fem spelare kvar i truppen. Namn som Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli och Daniele De Rossi har hängt upp skorna, och nu är det dags för en ny generation att ta tillbaka Italien till toppen.

I denna nya generation finner vi bland Romas Lorenzo Pellegrini och Fiorentinas Federico Chiesa, som båda spås en fin framtid.

Roberto Mancini har mitt i försöket att generationsväxla funnit rum för att plocka med 36-årige Fabio Quagliarella, till vardags i Sampdoria, i sin trupp. Men vem kan klandra honom? Quagliarella har gjort sin troligtvis bästa säsong någonsin, och vann skytteligan med 26 gjorda mål.

Historien om Quagliarellas karriär är gripande och förtjänar att berättas i en lång historia, men vi ska göra en kort sammanfattning. Klubben i anfallarens hjärta har alltid varit Napoli, och 2009 fick han till sist chansen att spela för de ljusblåa. Han gjorde bra ifrån sig men stannade bara i en säsong, innan han gick över till rivalerna Juventus och till följd av det blev hatad av Napolifansen.

Quagliarella kunde aldrig berätta sanningen om varför han valde att lämna klubben, förrän för bara omkring ett år sedan då en lång polisutredning äntligen avklarades. Det var så att han och hans familj under flera års tid förföljts av en stalker och att allt blivit som värst när han var i Napoli. Han fick konsekvent motta hot på sms och via post, och hade till slut inte annat väl än att fly staden.

Idag är Quagliarella förlåten av Napolis fans, och Napolis ägare Aurelio De Laurentiis har hintat om att värva tillbaka honom under sommaren.

Speltips

Bosnien & Hercegovina ska inte underskattas, vilket vi tycker att fallet är om man tittar på Bet365:s odds. Visst är Italien bättre, men till 1.30 gånger insatsen är det inte värt det.

Bosnien sitter på storstjärnor offensivt som Miralem Pjanic och Edin Dzeko, och Italiens offensiv är inte dålig den heller. Vi spelar över 2,5 mål till oddset 1.80 gånger insatsen.

  • Tips: Över 2,5 mål
  • Odds: 1.80, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]