Speltips & odds: Inter - Chievo 13/5

Inter tar emot Chievo i Serie A, där ett Europajagande Inter ska försöka ta nästa steg mot att säkra Champions League-plats. Laget som väntar är de redan nedflyttningsklara ”flygande åsnorna”.

INTER X CHIEVO Spela nu
1.12 8.00 21.00 Spela nu

De flygande åsnorna har landat

Det dröjde länge innan Chievo Verona nådde Serie A för första gången, och fansen till lokalrivalen Hellas Verona tyckte givetvis det var roligt att häckla de stackars Chievosupportrarna över detta. I många år sade Hellasfansen att Chievo endast skulle lyckas ta sig upp till Serie A om åsnor lärde sig att flyga.

I början av 2000-talet lyckades nytillsatte tränare Luigi Delneri ta upp Chievo i Serie A, och sedan dess har Chievo gått under smeknamnet ”De flygande åsnorna”.

Nu verkar dessa åsnor vara på väg att kraschlanda, när laget åker ur Serie A med dunder och brak. Chievo ligger klart sist i Serie A, med endast 15 inspelade poäng (egentligen 18 inspelade poäng, men man drabbades av 3 poängs avdrag inför säsongen efter bokföringsbrott).

I fredags berättade Chievos klubblegendar, 40-årige Sergio Pellissier, att denna säsong blir hans sista. Han har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan:

– Jag tog inte det här beslutet över en natt, sade Pellissier vid tillkännagivandet. Presidenten slutade aldrig att övertyga mig att fortsätta, men jag tror att det här är den rätta saken att göra. Det enda rätta är att låta en ny generation börja.

Inter – Chievo: Speltips & odds

Inter ser ut att hamna topp 4 i Serie A, och därmed säkra en plats i Champions League till kommande säsong. Året har haft sina motgångar, särskilt med hela härvan kring Mauro Icardi, men man har gjort en bättre säsong än svaga Roma och Milan.

Europaplatsen är dock ännu inte säkrad, och Inter har bland annat kvar att möta Napoli på bortaplan. En seger här är alltså av stor vikt för att kunna gå in i de avslutande två omgångarna (Napoli borta, Empoli hemma) förhållandevis lugna.

Nog tror vi att Inter vinner här, men att spela 1:an till 1.12 gånger pengarna är inte särskilt spännande. Vi tippar istället att Inter leder i halvtid och vinner i full tid. Motståndarna Chievo har ingenting alls att spela för, och är dessutom ett betydligt svagare lag än Inter.

Vi tror att Inter går upp i en tidig ledning och sedan vinner.

  • Tips: Inter leder i halvtid och vinner i full tid
  • Odds: 1.50, Bet365

Streama Inter – Chievo

För att streama IFK Norrköping – IFK Göteborg är det Bet365 som gäller, där alla matcher från Serie A visas. Skaffa ett konto och se matchen direkt på nätet.

Det går att se din Inter – Chievo live stream från valfri plattform – kolla från mobil, dator, surfplatta eller koppla sändningen till TV.

  • Match: Inter – Chievo, Serie A
  • Datum & tid: Måndag den 13 maj, klockan 20:30
  • Arena: San Siro, Milano
  • Stream: Bet365