Speltips & odds: IK Sirius - Örebro SK 24/8

Sirius ställs emot Örebro på Studenternas IP, i en match som är viktig särskilt för hemmalaget.

IK SIRIUS X ÖREBRO SK Spela nu
3.10 3.10 2.40 Spela nu

Trolig laguppställning, IK Sirius

John Alvbåge
Karl Larson – Philip Haglund – Tim Björkström
Adam Ståhl – Elias Andersson – Niklas Busch Thor – Ian Sirelius
Sam Lundholm – John Junior Igbarumah – Mohammed Saeid

Trolig laguppställning. Örebro SK

Oscar Jansson
Daniel Björnkvist – Martin Lorentzson – Michael Almebäck – Albin Granlund
Simon Amin – Nordin Gerzic – Filip Rogic
Jake Larsson – Carlos Strandberg – Martin Broberg

 

Alvbåge ställs emot tidigare klubben

Sedan den lilla Uppsalaklubben IK Sirius tog sig upp i Allsvenskan inför säsongen 2017 har det inte gått ett år utan att de tippats att åka ur av experter runtom i landet.

Men även om de stundtals och i perioder har sett ut som ett riktigt bottenlag, har Sirius alltid lyckats ordna fina matchsviter som i förlängningen bidragit till att de haft sitt på det torra och egentligen aldrig ens varit nära att åka ur.

Inför årets allsvenska tappade Sirius dock de framgångsrika tränarna Kim Bergstrand och Thomas Löfkvist – förlåt, Lagerlöf. Det var de två som förde klubben hela vägen från Division 1 till Allsvenskan, och utan dem borde det bli tufft. Men Henrik Rydström och Mirza Jelecak har inte skämt ut sig utan Sirius ligger alltjämt på säker mark. Samtidigt har Bergstrand och Lagerlöf gjort succé med Djurgården, som spelar seriefinal mot Malmö på söndag.

Örebro håller som vanligt till i mitten av tabellen, men har sett spännande ut den sista tiden. Nu blev det visserligen förlust i helgen, men det var inte mot vilket motstånd som helst utan starka BK Häcken. Dessförinnan hade Örebro två segrar och två oavgjorda på fyra matcher.

En spelare att hålla koll på är nyförvärvet Yaser Kasim, som har bakgrund i irakiska landslaget och över 100 matcher i engelska League One på sitt CV. Kasim har gjort tre matcher för ÖSK, och fått mer speltid för varje match. Han lär dock fortsatt inleda på bänken, då han inte direkt är i full matchform.

Detta blir också en match där Sirius målvakt John Alvbåge ställs emot klubben han representerade i två vändor och totalt sex år.

 

Örebro SK – IK Sirius: Speltips & odds

Det skiljer bara fyra poäng mellan Örebro och Sirius, men tittar vi på den senaste tidens matcher är avståndet större än så. Att det finns mer kvalitet i Örebros spelartrupp har det aldrig varit mycket snack om, men för tillfället lyckas även Örebro spela närmare sin fulla kapacitet än Sirius.

Örebro har en rad bra, eller åtminstone godkända, resultat bakom sig. Under den senaste månaden har man krossat Falkenberg och Helsingborg, kryssat mot Göteborg och Kalmar samt åkt på en uddamålsförlust mot Örebro.

Sirius å sin sida har tillbringat den senaste månaden med att förlora fem av sex matcher, på vilka man bara gjort två mål jämfört med Örebros tolv på samma antal matcher.

Vi förstår inte varför Sirius är favoriter sett till oddsen, och spelar ”Örebro att vinna – insatsen tillbaka vid oavgjort” till 2.00 gånger pengarna på Bet365.

 

  • Tips: Örebro SK vinnner – insatsen tillbaka vid oavgjort
  • Odds: 2.00
  • Odds: Bet365