Speltips & odds i Europa League (2/11)

Torsdag – vilket innebär ärtsoppa, ja och Europa League förstås. Det börjar dra ihop sig i Europa League och slutspelslagen börjar bli allt tydligare. Grupperna vänder och vi går in i omgång 4 i cupspelet. Nedanför har jag plockat ut några av de mer intressanta matcherna och även speltips till dem.

1. Lyon – Everton

Kvällens första match är en match mellan två anrika och stora lag i sina respektive ligor. Om vi ska börja med bortalaget Everton så har säsongsinledningen varit allt annat än ljus. Tränare Koemann fick sparken i dagarna och laget som helhet har underpresterat rejält.

Everton hade inför säsongen spänt musklerna rejält och tagit in prestigevärvning efter prestigevärvning med Gylfi och Rooney i spetsen. Men spelet har låst sig helt och anfallsspelet lyser med sin frånvaro. Ett tränarbyte kan förhoppningsvis vara starten på något nytt, bryta lite mönster och komma upp på en förväntad nivå. Lyon har startat säsongen klart bättre och ligger bra med i både ligan och Europa League.

Lyon kommer hållas som favoriter även om jag vill höja en varningens finger för ett nytaggat Everton som dessutom är piskade att vinna om man vill hålla Europa-spelet vid liv. Ett spel på Everton +2 ger oddset 1,57 vilket är generöst och kommer spelas.

Spel: Everton +2(handicap) vinnare

Odds: 1,57

everton fc vs lyon tips

2. AEK Aten – Milan

AEK Aten – Milan är toppmötet i grupp D. 2:an tar emot 1:an där det skiljer två poäng till Italienarnas fördel. Milan som trots stora satsningar med dyra nyförvärvningar inte fått till de alls så här i säsongsupptakten där man i ligan redan sackat långt efter tätstriden. Stjärnorna har underpresterat och bär mycket av ansvaret även om tränaren också sitter löst.

Något måste hända och i Europa League har man åtmistone ett läge att avancera vidare till slutspelet vilket förhoppningsvis kan ha effekt på resten av säsongen. AEK Aten har gjort de otroligt bra för deras mått mätt och presterat väldigt bra i Europa hittils. Här har man dessutom läge att vinna gruppen vid en seger på hemmaplan. Över 1,5 mål i matchen till 1,40 känns inte diret magiskt men det är ett stabilt odds till sannolikheten och spelas därmed

Spel: över 1,5 mål i matchen

Odds: 1,40

3. Arsenal – Röda Stjärnan

Frågan många ställer sig, ska Arsenal göra en Manchester United och vinna Europa League? Så man får sin biljett till Champions League där man ändå här hemma. Att komma topp 4 i Premier League är betydligt lättare sagt än gjort, särskilt idag och då är Europa League spelet en gyllene väg in.

Än sålänge ser det bra ut för kanonerna och man toppar gruppen på maximala 9 poäng. En seger här och man är klara som gruppetta och således en plats i slutspelet. Röda Stjärnan ligger på en 3:e plats och har samma poäng som Bate Borisov.

De båda duellerar om 2:a platsen och poäng här skulle vara en stor boozt. Oavsett vilket lag Arsenal än ställer ut så ska man vara klara favoriter hemma på Emirates. Tror ändå att Wenger ställer upp med ett relativt starkt lag och ror hem gruppen på hemmaplan, Jag tror på en målrik match och ett spel på över 2,5 mål i matchen ger 1,50 vilket kommer spelas.

Spel: Över 2,5 mål i matchen

Odds: 1,50


Alla odds är hämtade från Bet365 – världens största bettingsite.

Sammanlagda oddset för den här trippeln blir 3,30.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]