Speltips & odds: Hur slutar Rosenbergs sista hemmamatch?

Trolig laguppställning, Malmö FF

J. Dahlin
Beijmo – Nielsen – R. Bengtsson – Safari
Traustason – Bachirou – Innocent – Rieks
Rosenberg – Berget

Trolig laguppställning, Dynamo Kiev

Buschan
Kedziora – Kádár – Shabanov – Mykolenko
Shepelev – Shaparenko
Karavaev – Tsigankov – Verbic
Rodrigues

Är ni intresserade av att titta på matchen? Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Malmö FF – Dynamo Kiev live.

Matchen har kommit i skuggan av Zlatans Hammarbyinträde

Malmö FF har en viktig Europa Leaguematch på Stadion ikväll, men det senaste dygnets diskussioner bland Malmöfansen har handlat om något helt annat än matchen.

På onsdagsmorgonen kablades nyheten ut. Zlatan Ibrahimovic, Malmös egen son och gunstling, bekräftade att han köpt en del av Hammarby Fotboll AB. Han talade i en stor intervju med Aftonbladet om hur han ser stor potential i Hammarby och om att han ska göra klubben störst i Skandinavien.

Givetvis ses inte detta på med blida ögon från MFF:s supportrar. Genast började man samla in underskrifter för att få statyn riven, och vissa av supportrarna valde att ta tag i saken själva. Man satte en plastpåse över statyns huvud, en toalettsits över armen och sprayade rasistiska budskap och dödshot på foten. Dessutom försökte man tända eld på statyn med hjälp av bengaler.

Nu har det satts upp staket för att skydda statyn från ytterligare skadegörelse, men Malmöanhängarna har hittat andra saker att ge sig på. I natt sprayade någon ”JUDAS” över dörren till Zlatans lägenhet i Östermalm, den han väntas flytta in i när han slutar spela och börjar fokusera på Hammarby i större utsträckning.

Men nog snackat om Zlatan, för det här är trots allt Markus Rosenbergs match. ”Super-Mackan” gör sitt allra sista framträdande på Stadion, och räkna med stora hyllningar från Malmöfansen. Tifo i största slag inför matchen, och efter matchen väntar en tredje halvlek för att hylla Malmös största någonsin. Exakt hur den halvleken lagts upp och vilka som kommer att spela är än så länge hemligt.

Tabellen är väldigt tajt. Dynamo Kiev och FC Köpenhamn står på 6 poäng, medan Malmö FF har 5 poäng. I botten ligger Lugano med 2 pinnar.

Speltips & odds

Dynamo Kiev sin sämsta säsongsstart på hur länge som helst denna säsong, och inför första mötet med Malmö var det krisstämning bland Dynamos supportrar. Det blev seger med 1-0 i den matchen, en seger som blev en vändpunkt. Dynamo gick tolv matcher utan förlust, innan rivalen Shakhtar Donetsk blev för svåra precis innan landslagsuppehållet.

När säsongen nu drog igång igen vann man genast mot Mariupol med 3-0, och börjar så sakteliga ta ett stadigt grepp om andraplatsen i ligan.

Malmö FF är ur säsong och spelarna har fått välbehövlig vila, vilken dock också innebär att matchrytmen är borta. På skadeläget finns det inte särskilt många spelare, men lagets kanske viktigaste spelare. Andreas Christiansen missar matchen, och det gör även Oscar Lewicki.

Det är svårt att säga exakt hur den här matchen kommer att sluta, men gästerna är formstarka och nog sätter de dit minst ett mål. Malmö då, hittar de nätet? Ja, i Markus Rosenbergs allra sista hemmamatch med allt vad det innebär tror vi absolut att man lyckas göra mål. Det kan bara inte sluta på något annat sätt.

Vi spelar ”båda lagen gör mål – ja” till oddset 2.05 gånger pengarna. Det finner ni på Bet365, där ni kan spela med oddsbonusar.

  • Tips: Båda lagen gör mål – ja
  • Odds: 2.05 på Bet365 (odds hämtat 14:45 28/11)