Speltips & odds: Helsingborg - IFK Göteborg 19/8

Helsingborg fortsätter att jaga viktiga poäng i bottenstriden, för att ge sig själva ett bekvämt avstånd ned till kvalplatsen. Göteborg drömmer samtidigt om att säkra en avlägsen, men möjlig, Europaplats.

HELSINGBORGS IF X IFK GÖTEBORG Spela nu
3.10 3.10 2.40 Spela nu

Trolig laguppställning, Helsingborg

Anders Lindegaard
Markus Holgersson – Fredrik Liverstam – Andreas Granqvist – Adam Eriksson
Andreas Landgren – Mohammed Abubakari
Mamudo Moro – Kundai Benyu – Max Svensson
Alhaji Gero

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Gianni Anestis
Nzuki Toko – Kristopher Da Graca – André Calisir – Victo Wernersson
Alhassan Yusuf – Sebastian Eriksson – August Erlingmark
Tobias Sana – Giorgi Kharaishvili – Robin Söder

Om du vill hitta fler speltips till Allsvenskan kan du följa länken.

Göteborg på väg att bli en allsvensk storklubb igen

Inför säsongen var Helsingborg en ovanligt hajpad nykomling, och med all rätt. Den forne storklubben kom upp till Allsvenskan med klasspelare som Rasmus Jönsson, Alexander Farnerud, Wanderson do Carmo och inte minst landslagets lagkapten Andreas Granqvist.

Men det är inte bara att sätta ihop ett gäng avdankade (?), stora namn och förvänta sig ett lag där allt går som rinnande vatten. Efter en förtroendeingivande start på säsongen har resultaten minst sagt dalat, och den tursamma segern mot Sirius häromveckan var viktig för att ge Helsingborg lite andrum i botten.

Nu har man två poäng ned till kvalplatsen, och kan faktiskt få en rätt bekväm tabellsituation om man vinner dagens match. Men IFK Göteborg kommer inte att dela ut någonting gratis.

Om Helsingborg varit något av en besvikelse, har Göteborgs säsong definitivt varit en positiv överraskning. ”Blåvitt” har gjort en jättefin säsong, och har svävat upp som en del av ”de sju starka” tillsammans med Malmö, Djurgården, AIK, Hammarby, Häcken och Norrköping.

Under sommaren slog Göteborg till med två riktigt imponerande värvningar, både i form av kvaliteten och i form av den signal det skickar om att Göteborg återigen är på väg att bli en allsvensk toppklubb. Hosam Aiesh och Tobias Sana har båda kritat på, vilket är spelare som – inte minst Aiesh – hade gått rakt in i startelvan hos de flesta allsvenska lag.

Vi tror även att åtminstone en av dessa nyförvärv går in i startelvan ikväll. Både Sana och Aiesh byttes in mot Falkenberg senast, och inte minst Sana såg väldigt pigg ut. Det är rimligt att tro att han får en startplats på bekostnad av Sargon Abraham, som har en fantastisk teknik men som inte lyckats omsätta det i så pass många poäng som man hade önskat.

Helsingborg – IFK Göteborg: Speltips & odds

Vi är förvånade över att oddsen är så pass jämnt fördelade. IFK Göteborg har vid det här laget visat att man är på riktigt, och har dessutom fått in rejäl spets under sommarfönstret. Laget har inte förlorat på sju matcher, även om man visserligen har kryssat fem av dessa.

Helsingborg är samtidigt rejält under isen för tillfället. Laget har förlorat tre av sina fyra senaste matcher, och den enda matchen av dessa man tog poäng i var mot Falkenberg. Segern som kom dessförinnan de här matcherna – mot Sirius – var dessutom tack vare en stor mängd tur, vilket till och med lagets tränare Henrik Larsson erkände efter matchen.

Vi spelar på IFK Göteborg, till oddset 2.40 gånger insatsen.

  • Tips: IFK Göteborg vinner
  • Odds: 2.40, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]