Speltips & odds: Hammarby - Varbergs BoIS 18/2

Hammarby kliver ut i Svenska Cupen för att möta Varberg BoIS. ”Bajen” kommer till matchen utan flera av sina nyförvärv.

Trolig laguppställning, Hammarby

Curci
Sandberg – Fenger – Fällman – Solheim
Andersen – Söderström
Rodic – Tankovic – Bojanic
Djurdjic

Trolig laguppställning, Varbergs BoIS

Pyzdrowski
Carlsson – Zackrisson – Modig – Möller
Ayer – Book – Girmai – Condrup
Beqaj – Seljmani

Curci tillbaka från start

Det har blivit dags för Hammarbys tävlingssäsong att dra igång, när laget kliver ut på Nya Söderstadion för att möta Varbergs BoIS i Svenska Cupen. De grönvita har siktet inställt på att vinna cupen, så att man ändå tar den där kvalplatsen till Europa League som man sjabblade bort i den sista allsvenska omgången ifjol.

Vinnaren av Svenska Cupen belönas nämligen med en kvalplats till Europa League. Hammarby har dock även tre livlinor; skulle AIK, Norrköping eller Malmö vinna cupen går också kvalplatsen till Hammarby, då dessa lag redan säkrat Europaspel efter sina topp tre-placeringar i Allsvenskan.

I truppen till kvällens match saknas tre av Hammarbys nyförvärv. Vänsterbacken Jean Carlos de Brito väntar ännu på arbetstillstånd, medan Alexander Kacaniklic hoppar över matchen eftersom han nyss anslutit till laget. Anfallaren Zé Vitor är inte heller med i truppen, vilket inte är så konstigt då han väntas ansluta till IK Frej Täby på lån över denna säsong.

Annars är truppen så gott som komplett, utan en enda ny skada. Johan Wiland och Serge-Junior Martinsson Ngouali är dock fortfarande ute ur spel sedan i höstas, och kommer antagligen inte att vara tillbaka förrän efter sommaren.

Gianluca Curci mår åtminstone åter bra efter smällen han ådrog sig tidigare, och italienaren väntas vakta kassen ikväll. Även Tim Söderström och Darijan Bojanic väntas spela från start. Söderström tar Juniors position, medan Bojanic tar Hamads ute till vänster på mittfältet. Vem som startar på vänsterbackspositionen är ännu oklart, och det står mellan Dennis Widgren och Mats Solheim. Solheim väntas dock vinna den kampen, då Widgren kom till laget nyligen och dessutom gått skadad en liten tid under inskolningsperioden.

Hammarby IF – Varbergs BoIS: Speltips & odds

Det är klasskillnad mellan de här två lagen. Hammarby är ett topplag i Allsvenskan och Varberg ett bottenlag i Superettan. Hammarby har dessutom sett rätt bra ut under försäsongen, där man vunnit tre av fyra träningsmatcher. För Varbergs del har träningsmatcherna gett blandade resultat, med exempelvis en 1-3-förlust mot Falkenberg men även en 5-0-seger mot Division 1-laget Tvååkers IF.

Vi tror på en övertygande seger för Hammarby, och spelar asian handicap -1.5 på Hammarby till oddset 1.70 gånger pengarna. Spelet innebär att Hammarby måste vinna med minst 2 mål för att vi ska få vinst på spelet.

  • Tips: Hammarby, asian handicap -1,5 (Hammarby vinner med minst 2 mål)
  • Odds: 1.70, Bet365

Streama Hammarby – Varberg

För att streama Hammarby – Varbergs BoIS behöver du ett konto på CMore, där matchen visas live. Skaffa ett konto och se matchen direkt.

Du kan faktiskt titta på alla matcher från Svenska Cupen med ett CMore-konto, och det går att se din fotboll från valfri plattform.

  • Match: Hammarby – Varbergs BoIS, gruppspelsmatch i Svenska Cupen
  • Datum & tid: Måndag 18 februari, 19:00
  • Arena: Tele2 Arena, Södermalm
  • Stream: CMore

Fler bra matcher spelas under kvällen den 18 februari! Om du vill titta på Chelsea – Manchester United kan du läsa hur du gör det här!