Speltips & odds: Hammarby IF - GIF Sundsvall 17/8

Hammarby tar emot GIF Sundsvall på Tele2 Arena. De grönvita fortsätter sin jakt mot Europaplatserna, medan GIF Sundsvall är desperata att undkomma nedflyttningsplatserna.

HAMMARBY IF X GIF SUNDSVALL Spela nu
1.36 5.25 7.00 Spela nu

Trolig laguppställning, Hammarby

Johan Wiland
Simon Sandberg – Mads Fenger – Richard Magyar – Mats Solheim
Darijan Bojanic – Jeppe Andersen
Alexander Kacaniklic – Nikola Djurdjic – Muamer Tankovic
Imad Khalili

Trolig laguppställning, GIF Sundsvall

David Mitov Nilsson
Carlos Moros – Eric Björkander – Alexander Blomqvist
Jonathan Tamimi – David Batanero – Tobias Eriksson – Pa Konate
Pol Roige – Marc Mas – Oliver Berg

Hammarbys offensiv fortsätter leverera – men alltjämt frågor kring defensiven

Hammarby öser in mål och är oerhört formstarka för tillfället, men det finns onekligen utrymme för förbättring. Laget har inte hållit nollan på nio matcher, och detta trots att man haft en period med ett oerhört enkelt spelschema.

Falkenberg smällde in två på Bajen, Sundsvall satte dit två, Elfsborg även de, Eskilstuna ett, Kalmar två och Helsingborg en kasse. Trots detta konsekventa defensiva debacle vann Hammarby fem av de där matcherna, tack vare att man har en offensiv i allmänhet och en Tankovic i synnerhet som inget lag kan stoppa. Senast Hammarby gick mållösa av planen var mot Häcken den 1 juli, då Tankovic var avstängd.

I Hammarbys match mot Helsingborg senast tvingades både Mats Solheim och David Fällman utgå skadade, och denna kraftiga rotation som varit i Hammarbys backlinje under säsongen förbättrar knappast förutsättningarna att få ordning på försvarsspelet. Det är ännu oklart huruvida de kan spela på lördag, men David Fällman lär åtminstone missa matchen och där ersätter i så fall Richard Magyar. Mats Solheim ska inte ha drabbats lika illa och bör kunna spela, men konkurrerar om platsen med Dennis Widgren som saknades mot Helsingborg på grund av feber.

Sundsvall på nedflyttningsplats

GIF Sundsvall har det tufft just nu. Laget ligger sist i Allsvenskan och har under sommaren dessutom tappat två av sina allra bästa offensiva spelare i Linus Hallenius och Maic Sema – som båda två faktiskt spelat i Hammarby tidigare. Dessutom har man förlorat klassmålvakten William Eskelinen – som även han spelat i Hammarby tidigare. Kvar finns åtminstone Jonathan Tamimi, som numera ensam tidigare Hammarbyspelare hos ”Giffarna”.

Glädjande för GIF Sundsvall är annars att Omar Eddahri, som glänste i AFC Eskilstuna häromåret, äntligen fanns med i truppen mot Östersund senast. Han värvades till Sundsvall inför säsongen, gjorde ett mål och en assist i premiären mot Djurgården men blev sedan skadad i den tredje omgången och har inte gjort en minut sedan dess. Eddahri förblev på bänken mot Östersund, men kanske kan få några minuter mot Hammarby. Klart är att Sundsvall behöver hans kvaliteter.

Mot Östersund tog GIF Sundsvall sin första poäng på fyra matcher, och det kunde dessutom blivit en seger om det inte vore för att ÖFK fått en tveksamt dömd straff i slutet.

Hammarby – GIF Sundsvall: Speltips & odds

Hammarby har haft för vana att inleda sina matcher oerhört bra, och att på ett ungefär sätta dit tre mål i första halvlek för att sedan släppa in ett eller två i andra men allt som oftast ändå hålla undan.

Sett till endast första halvlek har Hammarby den här säsongen resultatraden 12-3-4, vilket är snudd på makalöst bra. Man leder alltså 63 procent av matcherna i halvtid, och nu ställs man mot det sämsta laget i serien, på hemmaplan, i superform, med alla offensiva spelare tillgängliga.

Vi har väldigt svårt att se att Hammarby inte leder den här matchen redan i halvtid, och att man sedan vinner. Sundsvall är totalt under isen och har inte vunnit en match sedan i april. På de 13 senaste matcherna har Sundsvall resultatraden 0-4-9.

Detta spel har gått in på fem av Hammarbys sex senaste matcher, och nu har man som sagt årets på förhand lättaste match framför sig. Till så mycket som 2 gånger pengarna på Bet365 är detta oerhört spelvärt!

  • Tips: Hammarby leder i halvtid och vinner i full tid
  • Odds: 2.00, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]