Speltips & odds: Ghana - Tunisien 8/7

Ghana ställs idag mot Tunisien i åttondelsfinal av Afrikanska Mästerskapen. Vinnaren ställs emot Madagaskar i kvartsfinal.

Trolig laguppställning, Ghana

Richard Ofori
Andy Yiadom – Kasim Adams – Jonathan Mensah – Abdul Rahman Baba
Samuel Kwame Owusu – Wakaso Mubarak – Thomas Partey – Thomas Agyepong
André Ayew – Jordag Ayew

Trolig laguppställning, Tunisien

Mouez Hassen
Wajdi Kechrida – Yassine Meriah – Dylan Bronn – Oussama Haddadi
Ellyes Skhiri – Ghilane Chaalali
Wahbi Khari – Naim Sliti – Youssef Msakni
Taha Khenissi

Tunisien kom tvåa på tre poäng

Copa América och dam-VM är redan över, och vi kommer även allt närmare slutet av Afrikanska Mästerskapen.

I helgen fick vi se flertalet skrällar, då båda de arabiska nationerna Marocko och Egypten åkte ut, mot Benin respektive Sydafrika. Om vi ska fortsätta på det arabiska spåret, kan vi konstatera att Algeriet tog sig vidare igår och att Tunisien spelar ikväll, mot Ghana.

Ghana vann sin grupp före Kamerun, Benin och Guinea-Bissau. Jordan Ayew gjorde två mål i gruppspelet, och hans bror André Ayew satte dit ett han också.

Tunisien tog bara tre poäng i gruppspelet, men kom trots det på andra plats i sin grupp. Det är sällan skådat att tre poäng tar dig till en andraplats, men det räckte alltså att spela tre oavgjorda matcher för att avancera som ett av de två bästa lagen i den fyra lag stora gruppen.

Men 1-1 mot Angola och Mali samt 0-0 mot Mauretanien skrämmer inte, och Tunisien får nog steppa upp en aning för att lyckas slå Ghana ikväll. Eller så spelar man oavgjort och vinner på straffar.

Ghana – Tunisien: Speltips & odds

Ghana kryssade två av sina tre gruppspelsmatcher, Tunisien tre av tre. Det är dessutom betydligt vanligare att utslagsmatcher slutar oavgjort full tid än gruppspelsmatcher, och vi tror att mycket tyder på ett nytt oavgjort resultat.

Vi förväntar oss att inget av lagen vill ta några större risker när så pass mycket står på spel, vilket vi tror har stor möjlighet att leda till ett kryss. 0-0/1-1? Vi spelar hur som helst ”X” till 2.87 gånger insatsen. Spelet avslutas alltså efter 90 spelade minuter, och det gör ingenting om något lag gör mål i förlängningen.

  • Tips: Matchen slutar oavgjort
  • Odds: 2.87, Bet365

Här hittar du mer odds till Afrikanska Mästerskapen. Här hittar ni oddsbonusar att spela på.

Streama Ghana – Tunisien

För att streama Ghana – Tunisien är det Bet365 som gäller. Där kan du se alla matcher i Afrikanska Mästerskapen, då de visas via livesändning på sajten.

Skapa ditt konto och gör en insättning på minst 50 kronor för att ta del av livestreaming av Ghana – Tunisien live stream. Ifall du önskar kan du ta ut pengarna igen så fort matchen är avslutad, men då kan du inte längre ta del av några livesändningar av fotboll.

Matchen visas naturligtvis direktsänt och du kan titta på Ghana – Tunisien från valfri plattform. Kolla från mobil, dator, surfplatta eller genom att koppla sändningen till TV.

  • Match: Ghana – Tunisien, åttondelsfinal i Afrikanska Mästerskapen
  • Datum & tid: Måndag den 8 juli, klockan 21:00
  • Arena: Ismailia Stadium
  • Stream: Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]