Speltips & odds: Falkenbergs FF - AFC Eskilstuna 2/11

Falkenberg ställs emot AFC Eskilstuna, i en enormt viktig match för bottenstriden. Eskilstuna måste vinna, och Falkenberg får inte förlora.

FALKENBERGS FF X AFC ESKILSTUNA Spela nu
1.65 3.80

5.00

Spela nu

Trolig laguppställning, Falkenberg

Brattberg
P. Karlsson – C. Johansson – T. Karlsson – J. Ericsson
K. Söderström – Mathisen – Björkengren – A. Wede
Peter – Chibuike

Trolig laguppställning, AFC Eskilstuna

Levchenko
Löeper – Björkman – Tsveiba
Takahasi – Kojic – Raskaj – Anaba
Kozica – Nnamani – Nalic

Flera spännande matcher spelas i Allsvenskan under lördagen. Hitta din IFK Norrköping – Djurgården live stream eller streama Hammarby – Häcken live.

Bara ett av lagen kan hänga kvar

Både topp- och bottenstriden av Allsvenskan är fortfarande öppna och spännande, och en av den sista omgångens mest dramatiska matcher spelas på Falcon Alkoholfri Arena. Falkenberg tar emot AFC Eskilstuna, i en match som kan och lär vara direkt avgörande för båda lagens öden.

Förutsättningarna för lagen är följande:

Falkenberg vinner: Falkenberg hänger kvar (om Kalmar misslyckas med att vinna mot Sirius) eller får kvala (om Kalmar vinner mot Sirius).

Falkenberg kryssar: Falkenberg får kvala (om Sundsvall misslyckas med att vinna mot AIK) eller åker ur direkt (om Sundsvall viner mot AIK).

Falkenberg förlorar: Falkenberg åker ur direkt.

Eskilstuna vinner: Eskilstuna får kvala (om Sundsvall misslyckas med att vinna mot AIK) eller åker ur direkt (om Sundsvall vinner mot AIK).

Eskilstuna kryssar: Eskilstuna åker ur direkt.

Eskilstuna förlorar: Eskilstuna åker ur direkt.

Sammanfattningsvis måste Eskilstuna vinna matchen för inte garanterat åka ur, medan Falkenberg gärna tar en seger de också men kan komma undan någorlunda med kryss.

Hemmalaget kommer från en dramatisk seger borta mot Kalmar, då man avgjorde till 3-2 på stopptid i en seger som indirekt ledde till att Magnus Pehrsson avgick från posten som KFF-tränare. För Falkenbergs del innebar segern förhoppningsvis – utöver de tre poängen – någon form av moraliskt lyft i en tid av många förluster och nederlag.

Även bortalaget har en positiv kurva på senare tid. Eskilstuna har tre raka matcher utan förlust, även om motståndarna Kalmar, Sundsvall och Sirius knappast skrämmer slag på någon.

Speltips & odds

Vi ser en bra trend hos Eskilstuna, och även om bollen inte ville in mot Sirius senast så gjorde man det bra. Här är motståndet dessutom sämre, och man är väldigt pressat att vinna.

Eskilstuna har dessutom någonting som Falkenberg saknar och det är spets. Adi Nalic hade platsat i de flesta allsvenska lag, Samuel Nnamani kan trötta ut de flesta försvar med sin styrka och snabbhet. Dessutom har man skicklige Djurgårdslånet Dzenis Kozica och stjärnmittfältaren Anel Raskaj i laget. I Falkenberg hittar vi inte lika mycket kvalitet.

Falkenberg har trots allt fördelen av hemmaplan, vilken är betydande för dem. På hemmaplan har man spelat in 16 poäng, men bara ynka 6 på bortaplan.

Hur som helst känner vi att den här matchen kan gå lite åt vilket håll som helst, och vi förstår inte varför spelbolagen har Falkenberg som storfavoriter. Den raka 2:an betalar betydligt bättre, och till 5 gånger insatsen är den väldigt spelvärd.

  • Tips: AFC Eskilstuna vinner
  • Odds: 5.00 på Bet365 (odds hämtat 30/10, 13:15)
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]