Speltips & Odds: Elfsborg - Kalmar FF 29/7

Då var det dags igen för lite allsvensk fotboll, på dagens meny finns de två att välja från och vi ska ta en lite närmre titt på Elfsborg – Kalmar. Nedanför kommer vi med matchanalys och förhandstipp inför ikväll.

Trolig laguppställning Elfsborg:

Ellegaard
Holst Gregersen Henriksson Strand
Kabran Gojani Holmen Ishizaki Karlsson
Frick

Trolig laguppställning Kalmar FF:

Johansson
Lindqvist Aliti Nouri
Rafinha Lofkvist Romarinho Adrian Agardius
Diouf Froling

Två formsvaga lag siktar på tre poäng

Hemmalaget Elfsborg har minst sagt gått trögt i årets allsvenska. Efter 16 spelade omgångar parkerar man på en 10:e plats med 18 inspelade poäng. På sina fyra senaste matcher har man tre förluster och en oavgjord.

Efter bottennappet mot Falkenberg så fick man med sig 1-1 borta mot Helsingborg för att sedan torska mot AIK och Hammarby med sammanlagt 8-2(!). Det är som sagt ett riktigt formsvagt hemmalag som tar sig an Kalmar FF idag. Bortalaget å sin sida har inte vunnit en match sedan den 11:e maj då man slog Helsingborg hemma med 1-0.

Sedan dess har man spelat åtta matcher där man förlorat sex utav dem och spelat oavgjort i två. Man har sedan mitten på maj rasat i tabellen och befinner sig i skrivande stund på en kvalplats ner med 13 inspelade poäng på 16 omgångar.

Det är med andra ord två lag som är i desperat behov av en trepoängare. Bägge lagen är i akut poängbehov och framförallt behöver självförtroendet höjas rejält. Spelmässigt ser de blekt ut hos bägge lagen där man kanske har lite högre krav på Elfsborg som ändå besitter en rätt bra spelartrupp.

Kalmar har de lite tunnare där och det har inte blivit bättre av att man kanske är det mest skadedrabbade laget i allsvenskan med 10 man på skadelistan.

Speltips & Odds: Elfsborg – Kalmar FF

Med formen hos bägge lagen så har vi nog inte att vänta en supermatch. Det kommer snarare ligga en derbykaraktär över matchen då det är otroligt viktiga poäng på spel och där ett mål likagärna kan bli matchens enda.

Kalmar har oerhört svårt för att göra mål och släpper in lite också. Ett spel på under 2,5 mål i matchen ger 1,80 i odds och kommer spelas!

Tips: Under 2,5 mål i matchen

Odds: 1,80(Bet365)