Speltips & odds: Djurgården - Hammarby 10/3

Det har blivit dags för årets första Stockholmsderby! Djurgården ställs mot Hammarby i Svenska Cupen, och för oss är det enkelt att välja vart vi vill lägga vårt speltips.

DJURGÅRDEN X HAMMARBY Spela nu
2.40 3.50 2.95 Spela nu

  • Hammarby – Djurgården, kvartsfinal i Svenska Cupen
  • Avspark: Söndag 10 mars, 15:00

Stockholmsderby i Svenska Cupens kvartsfinal

Svenska Cupens sista gruppspelsmatch spelades mellan Hammarby och Dalkurd, och Hammarbys seger innebar att ”Bajen” blev laget som tog den sista kvartsfinalplatsen. Bara minuter efter att matchen avslutats genomfördes kvartsfinalslottningen, där Peter Wettergren drog i papperslapparna på Tele2 Arena.

När den assisterande förbundskaptenen drog Hammarby att ställas mot Djurgården, utbröt ett stort jubel på läktarna. Och konstigt vore väl annars? Förutom att fans alltid älskar att se derbyn, är Hammarbys statistik mot Djurgården under de senaste åren oerhört övertygande.

Djurgården vann visserligen det senaste mötet, men dessförinnan hade Hammarby 12 raka matcher – varav 10 segrar – mot DIF utan förlust. ”Derbyspöket” verkar nästan alltid vara närvarande när Djurgården spelar mot de andra Stockholmslagen, och både Hammarbys spelare och dess fans lär känna att de har det mentala övertaget.

Visserligen vann Djurgården som sagt det senaste mötet, men en gång är ingen gång, som man säger.

Om ni vill streama Djurgården – Hammarby live kan ni se hur ni gör här.

Hemmafördel för Djurgården?

Djurgården står skrivet som hemmalag, men som bekant spelar både Djurgården och Hammarby sina hemmamatcher på Tele2 Arena. Att Djurgården står som hemmalag innebär dock att de får fler biljetter tillgängliga, vilket borde vara en fördel.

Frågan är dock vilka som blir flest. Att döma av tidigare matcher tyder mycket på att Hammarbyfansen, trots den nätta tillgängligheten på biljetter, köper fler biljetter.

Ajdarevic höjer laget

Vi måste säga att Djurgården har sett vassare ut än Hammarby under gruppspelet. Laget vann tre av tre matcher, när man slog de mindre klubbarna IK Frej och Hässleholms IF men även Elfsborg. Segern mot Elfsborg bjöd oss på ett riktigt vackert mål signerat Jesper Karlström, men även ett mycket lovande inhopp från Astrit Ajdarevic.

Den tekniske mittfältaren, som vänt hem till Sverige från AEK Aten, byttes in med 20 minuter kvar att spela och visade genast upp sin kvalitet. Ute på högerkanten bjöd han på flera läckra finter, och spelade även fram till det avgörande 3-2-målet med en helt perfekt passning. På söndag borde han spela från start, men han åkte på en smäll mot Elfsborg och riskerar att missa matchen. Ett annat nyförvärv som definitivt kommer att få speltid är Mohamed Buya Turay, som blivit spelklar nu lagom till derbyt.

Hammarby har dock också värvat under försäsongen. Mot Dalkurd bestod startelvan av hela fem nyförvärv – Gianluca Curci, Kossounou Odilon, Jean Carlos de Brito, Alexander Kacaniklic och Darijan Bojanic – och på bänken satt även Tim Söderström.

Alla nyförvärven såg rätt bra ut, och de kommer nog att bli bättre för varje match som går.

Djurgården – Hammarby: Speltips & odds

Djurgården övertygade aningen mer än Hammarby i gruppspelet, men nu är det dags för derby och då behöver inte dagsformen vara det mest betydande.

Vi har svårt att se annat än att Hammarby tar sig vidare från den här matchen, oavsett om det blir redan vid fulltid eller efter förlängning/straffar.

Vi spelar därför ”Hammarby att gå vidare”, till oddset 1.95 gånger pengarna på Unibet.

  • Tips: Hammarby att gå vidare
  • Odds: 1.95, Unibet