Speltips & Odds: Dam-VM: Sverige - USA

Sverige – USA blir en direkt finalmatch i grupp F i Dam-VM. Nedanför kommer vi med analyser och förhandstipp inför kvällens match.

Trolig laguppställning Sverige:

Lindahl
Glas Fischer Sembrant Eriksson
Rubensson Asllani Seger
Jakobsson Blackstenius Rolfö

Trolig laguppställning USA:

Nseher
O´Hara Dahlkemper Ertz Dunn
Lavelle Mewis Horan
Lloyd Morgan Rapinoe

Streama Sverige – USA 20/6.

 

Favorit i repris för Sverige?

Då var det dags för matchen som alla väntat på. Sverige – USA är en klassiker i mästerskap för vårt kära damlag. Otaliga gånger har man stött på varandra och med tillsynes olika utgångar varje gång. Senast lagen möttes i en stor turnering var i OS-kvartsfinalen 2016. Det var en jämn, tight match där Sverige tillsut drog de längsta strået.

Efter 90 minuter och förlägning stod de 1-1. På den efterföljande straffläggningen var Sverige numret större och Lisa Dahlqvist kunde slå in den förlösande sista straffen som tog Sverige till OS-semifinal. Även om bilderna sitter kvar på mångas näthinnor så är det historia och här ikväll är det dags för ny historia att skrivas.

USA är givna favoriter då man är världens bästa landslag men med det sagt så har amerikanskorna stor respekt för Sverige. På sin dag kan svenskorna slå alla landslag och det finns mängder av rutin i de svenska laget dessutom. Mycket ansvar ikväll kommer vila på Nilla Fischer och Caroline Segers axlar. Ska Sverige ha en chans ikväll krävs de en maxprestation från alla i laget.

Men givetvis så tror vi att så även blir fallet. Bägge lagen står på sex poäng vardera efter att Thailand och Chile relativt enkelt sopats under mattan. USA leder tack vare en klart bättre målskillnad så de seger är det som gäller om man vill ta hem gruppen.

Speltips & Odds: Sverige – USA

Som tidigare nämnt så är USA klara favoriter. Det vi ser framför oss är en matchbild likt många tidigare lagen emellan, dvs en tight match med få klara målchanser. Både Sverige och USA är taktiskt skickliga och välorganiserade så ett spel på 2-3 mål i matchen till 2,00 gånger pengarna är helt klart lockande och kommer spelas.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 2,00