Speltips & Odds: Dam-VM: Sverige - Kanada 24/6

Då var det äntligen dags för Sveriges tur i Dam-VM:s slutspel. Laget som står mellan oss och en kvartsfinal är Kanada som vi sen tidigare känner allt för väl. Nedanför kommer analys och förhandstipp av kvällens match.

Trolig laguppställning Sverige:

Lindahl
Glas Fischer Sembrant Eriksson
Rubensson Asllani Seger
Jakobsson Blackstenius Rolfö

Trolig laguppställning Kanada:

Labbe
Lawrence Buchanan Zadorsky Chapman
Prince Scott Schmidt Beckie
Fleming Sinclair

Favorit i repris för Sverige?

De flesta av oss minns nog senast Sverige mötte Kanada i ett slutspel i en stort mästerskap. VM 2003 hade Sverige ett väldigt bra lag och var favoriter i semifinalen mot ett då ungt och spännande Kanada. Efter att Kanada tagit ledningen sent i den 64:e minuten såg det väldigt mörkt ut för Sverige men efter en grym frisparksvariant där Malin Moström va sist på bollen fixade vi 1-1 i den 79:e minuten.

Många satt och väntade på en förlägning när Josefin Öqvist från ingenstans i den 86:e minuten borrar upp bollen i närmsta krysset via stolpen och tog Sverige till en historisk VM-final. De va då och nu är det lite andra förutsättningar. Sverige är inte längre en av dominanterna i damfotbollen utan ligger på en 9:e plats på världsrankingen. Motståndarna Kanada är världsfemma 2019 och kommer bli gälla som favoriter ikväll.

Sverige som blev 2:a i sin grupp efter suveränen USA vann sina två inledande matcher mot Chile och Thailand för att sen med en roterad elva förlora mot USA med 2-0. Kanada blev också 2:a i sin grupp efter Holland. Även där vann man sina två inledande matcher mot Kamerun och Nya Zeeland för att sen torska mot favoriten Holland.

Både på pappret och formmässigt känns detta som en högst oviss match där det egentligen kan gå hur som helst. Det är i grund och botten två jämnbördiga lag där någon individuell prestation alternativt misstag kan visa sig vara utslagsgivande. Magkänslan säger ändå att Sverige laddat om rejält sen USA-matchen och man har många fräscha ben som kommer till start ikväll.

Dessutom har man goda minnen med sig mot just Kanada vilket alltid ger en liten extra boost för självförtroendet. Sverige är stabila bakåt och kan vi lyckas hålla rent så kommer det här gå vägen.

Speltips & Odds: Sverige – Kanada

Som vi nämnde ovan är det två jämna lag, 9:an mot 5:an på världsrankingen så en jämn match och en uddamålsvinst känns väldigt logiskt. Kanada gäller som knappa favoriter och gör allt som oftast mål i sina matcher. Sverige är ingen målmaskin men kan också producera framåt när man har sin dag.

En tight match ger realistiskt ett par mål så spelet 2-3 mål i matchen till oddset 2,00 känns återigen väldigt lockande och kommer att spelas.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 2,00(Bet365)