Speltips & Odds: Dam-VM: Spanien - USA 24/6

Hälften av åttondelsfinalerna i Dam-VM är nu spelade och alla fyra favoriterna har vunnit sina åttondelsfinaler. Men idag kliver den största favoriten USA in i slutspelet. USA – Spanien kan bli en högst sevärd match och vi på sportal kommer förse er med analyser och förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning Spanien:

Panos
Torrejon Peredes Leon Corredera
Torrecilla Hermoso Meseguer
Putellas Garcia Caldentey

Trolig laguppställning USA:

O`Hara Dahlkemper Sauerbrunn Dunn
Lavelle Horan Mewis
Morgan Lloyd Rapinoe

USA går på knock direkt

Då ingen av de fyra bästa treorna fanns i grupp B så får USA ta sig an 2:an Spanien. Egentligen spelar motståndet så här tidigt mindre roll för ett otroligt starkt amerikanskt lag som ”ska” slå alla lag så här tidigt i slutspelet. USA vann föga förvånande sin grupp där man besegrade Thailand, Chile och i sista matchen även Sverige.

Målskillnaden för de amerikanska laget i gruppspelet blev smått otroliga 18-0. Som ni märker är USA en ångvält och har man sin dag är man näst intill oslagbara. Men det är ju just det som Spanien får hoppas på i denna matchen. Att USA inte har en toppdag och att man själv presterar till sitt absoluta max. USA har en mängd individuell kvalite där flertalet spelare är bland de absolut bästa i hela världen.

Den främste av dem är världens bästa damfotbollsspelare Alex Morgan som hittils i detta mästerskapet står på 5 gjorda mål och 2 assist. Hon är en komplett offensiv spelare med en enorm blick och driv i steget. Ska man ha någon som helst chans i Spanien så måste man sätta stopp för henne. Spanien kommer in till denna matchen efter två matcher utan att ha gjort mål.

Bakåt sett är man relativt stabila och man har bara släppt in två mål såhär långt i turneringen. Men utmaningen kommer vara att lyckas sätta press på USA och göra mål. Man gjorde en väldigt bra match i gruppspelet mot jättarna Tyskland där man precis förlorade med 1-0 efter en väl genomförd match. Så det finns absolut möjligheter till att skrälla om allt klaffar.

Speltips & Odds: Spanien – USA

USA kommer med största sannolikhet styra matchbilden och tempot inledningsvis. USA är alltid väldigt bra på att sätta tonen i matcher och vill gärna tidigt sätta sin prägel på matchen. Blir så fallet mot Spanien är det i princip avgjort.

Spaniens chans ligger i att hålla stången sålänge som möjligt gärna en bit in i andra och verkligen ta vara på de få chanser man mest sannolikt kommer att ha. Oddset på att USA gör mål i båda halvlekarna är 2,25 vilket jag tycker är väldigt spelvärt och kommer att ryggas.

Tips: USA mål i båda halvlekarna

Odds: 2,25(Bet365)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]