Speltips & Odds: Dam-VM: Frankrike - Brasilien 23/6

Som vi tidigare nämnt har vi två åttondelsfinaler ikväll. Den andra som spelas kl 21.00 ikväll är den mellan Frankrike – Brasilien. Nedanför kommer analys och förhandstipp inför matchen.

Trolig laguppställning Frankrike:

Bouhaddi
Torrent Bathy Renard Majri
Cascarino Henry Thiney Bussaglia Le Sommer
Diana

Trolig laguppställning Brasilien:

Barbara
Santos Kathellen Monica Tamires
Debinha Formiga Thaisa Andressa
Marta Christiane

Håller värdlander Frankrike för pressen?

Det är ett Frankrike som inför hemmapubliken infriat alla förväntningar hittils. Efter tre spelade omgångar i gruppspelet stod det klart att vunnit gruppen. Med maximala nio poäng var man tre poäng för Norge på en 2:a plats. Målskillnaden 7-1 talar också sitt tydliga språk, Frankrike var i en klass för sig själva i grupp A. Inför turneringen hade många Frankrike som segrare tillsammans med USA och i grund och botten så har de bägge länderna mest kvalite utav alla i sina trupper.

Dock så står man inför en tuff uppgift ikväll då man möter ett Brasilien som visserigen inte är riktigt lika vassa som för några år sen men som är högst kapabla. Legendaren och svenskbekantingen Marta gör med största sannolikhet sitt sista mästerskap och förutom henne finns de en rad högkvalitativa spelare.

Brasilien gick lite förvånande vidare som en av de fyra bästa treorna då man i grupp C hamnade bakom Italien och Australien. Det var dock väldigt tight då de tre nämna lagen alla hamnade på sex poäng där Brasilien efter målskillnad och antal gjorda mål tilldelades tredjeplats i gruppen. I kvällens match kommer mycket hänga på hur Marta och Christiane presterar.

Vill Brasilien skrälla mot värdnationen så måste dem fortsätta leverera som dem hittils gjort i turneringen. Christiane har stått för fyra mål och en assist och Marta två mål och två assist vilket tillsammans är över 80% av Brasiliens målskörd. Frankrike har stora starka mittbackar så det kommer bli väldigt intressant att se hur dem handskas med Marta och Christiane.

Speltips & Odds: Frankrike – Brasilien

Frankrike är favoriter i denna matchen och med hemmaplansfördel dessutom så är det väldigt mycket som talar för en fransk seger. Man har även gått bättre hittils i turneringen så favoritskapet tillkommer ganska naturligt. Med detta sagt så är Brasilien farliga. Där finns individuell kvalite som egentligen inte många landslag kan matcha. På sin dag är Brasilien ett fantastiskt fotbollslag. Den matchbilden de flesta förutspår skulle antyda en fransk ledning och ett jagande Brasilien vilket talar för oddset Brasilien + 3 hörnor som handicapspel till oddset 2,37. Det är ett otroligt lockande spel och kommer således ryggas.

Tips: Brasilien + 3 hörnor(handicap)

Odds: 2,37