Speltips & Odds: Dam-VM: England - Kamerun 23/6

Åttondelsfinalerna i Dam-VM satte som bekant igång igår med två matcher där Tyskland som väntat slog Nigeria(3-0) och Norge slog Australien efter straffläggning. Ikväll har vi två nya matcher på schemat. Vi kommer titta lite närmare på dessa matcher och i sedvanlig ordning kommer vi med analyser och förhandstipp. Först ut har vi England – Kamerun.

Trolig laguppställning England:

Bardsley
Bronze Houghton Bright Greenwood
Walsh Kirby Scott
Parris White Mead

Trolig laguppställning Kamerun:

Ngo Ndom
Feudijo Leuko Ejangue Johnson Awona
Abam Nchout Yango Onguene
Enganamouit

England storfavoriter i åttondelen

Efter att ha gått rent i gruppspelet så ställs nu England mot Kamerun i en VM-åttondelsfinal. Tre matcher, tre segrar och en målskillnad på 5-1 så kan man lätt säga att England motsvarat förväntningarna hittils i detta mästerskap. Men det är som sagt hittils. Att man skulle vinna grupp C var väntat, något annat hade varit en skräll faktiskt. Kvällens motståndare däremot har haft det lite tuffare i sin grupp.

Kamerun började sitt VM med två förluster mot Holland och Kanada. Det såg väldigt mörkt ut och en seger mot Nya Zeeland i sista matchen var ett måste om man skulle ha chansen på vidare avancemang. För i Dam-VM så får de fyra bästa grupptreorna en plats i åttondelsfinalerna. Laget lyckades slå Nya Zeeland med en segerspark i 95:e(!) minuten vilket tog dem vidare i turneringen på målskillnad.

Euforin va total när man på bara sekunder gick från att vara utslagna till ett livs levande slutspelslag. Att bara ha tagit sig vidare från gruppen är en prestation i sig så allt framöver är en bonus för de afrikanska laget. England är dessutom en av de fyra favoriterna till att ta hem hela turneringen så det är minst sagt en tuff uppgift som väntar Kamerun ikväll.

Men ska man ha någon som helst chans på en VM-kvartfinal så behövs det en fläckfri insats och att man tar vara på varenda fast situation man får. England har visserligen bara släppt in ett mål i detta mästerskap men det har stundtals sett darrigt ut på fasta situationer bakåt vilket Kamerun måste utnyttja till max ikväll.

Speltips & Odds: England – Kamerun

Givetvis kommer England gälla som storfavoriter vilket också tydligt syns på spelmarknaden. England att vinna matchen ger inte mer än 1,15 vilket är väl lågt. Däemot så finns det ett fint odds på antal kort i matchen. Under 2,5 kort i matchen ger 2,10(Bet365) gånger pengarna och kommer faktiskt spelas då kort generellt sett i damfotboll delas ut sällan.

Tips: Under 2,5 kort i matchen

Odds: 2,10

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]