Speltips & odds: Chile - Peru 3/7

Vilka når den ärofyllda finalen i Copa América? Tar sig Peru dit för första gången på 44 år, eller får Chile spela final för tredje gången i rad? Vi tar tempen på det stora rivalmötet i den andra och sista semifinalen av Copa América!

  • Match: Chile – Peru, semifinal i Copa América
  • Datum & tid: Natten till torsdag den 4 juli, klockan 0230
  • Arena: Mineirão Stadium
  • Stream: Bet365
  • Titta på Copa America live

Trolig laguppställning, Chile

Arias
Isla – Medel – Maripán – Beausejour
Aránguiz – Pulgar – A. Vidal
Fuenzalida – E. Vargas – A. Sánchez

Trolig laguppställning, Peru

Gallese
Advíncula – Zambrano – Abram – Trauco
Yotún – Tapia
Carrillo – Cueva – E. Flores
P. Guerrero

Rivalmöte mellan Chile och Peru

Den som satt vaken i natt kunde se hur Brasilien avfärdade Argentina i den första semifinalen av Copa América. Nu gör man sig redo för finalen på Estádio do Maracanã, den klassiska arenan som stått värd för finaler i OS, VM och även tidigare Copa América.

Ett rivalmöte avklarat, och ett återstår. Chile mot Peru är ett hat- och rivalmöte av samma klass som det mellan Brasilien och Argentina, och i den här matchen är det Chile som är storebror – särskilt under de senaste åren.

Chile har vunnit de två senaste upplagorna av Copa América, vilket även var deras två första segrar i mästerskapet. År 2015 slog Chile dessutom ut Peru på sin väg mot finalen, och nu har peruanerna revansch att utkräva.

Peru tog brons i Copa América både 2011 och 2015, men final har man inte nått sedan 1975 då man vann hela turneringen.

Överraskande att Chile och Peru nått semifinal

Det är något av en skräll att dessa två lag spelar semifinal. Kanske låter det konstigt att säga så gällande de regerande mästarna, men Chile missade trots allt VM 2018 och i kvartsfinalen trodde de flesta att Colombia skulle bli för svåra.

Peru tog sig med nöd och näppe vidare från gruppspelet, och slog sedan ut Uruguay i kvartsfinalen. Uruguay hade två mål bortdömda för offside – korrekta domslut – och en hel rada av missade chanser, men matchen gick ända till straffar där Peru kunde vinna.

I den senaste matchen de här två nationerna emellan vann Peru med 3-0, dock i en träningsmatch. Chile har vunnit de tre senaste tävlingsmatcherna mot Peru.

Speltips & odds

Vi tror på en match som kan sluta lite hur som helst. Peru är starkare än på länge – landet spelade ifjol VM för första gången på 26 år – medan Chile tappat en aning bara under de senaste åren.

Kort efter segern i Copa América senast missade Chile VM 2018, vilket givetvis var en stor missräkning för nationen. Man har också tappat den tidigare lagkaptenen; duktige målvakten Claudio Bravo. Dessutom kan vi konstatera att storstjärnan Alexis Sánchez inte längre är på toppen av sin karriär.

Peru har inte lika bra trupp som Chile på pappret, men i en rivalmatch kan allt hända och vi tycker att oddsen är ganska felplacerade. Peru kom trots allt före Chile i VM-kvalet, och ska absolut inte underskattas.

Vi tycker inte att oddset på Chile känns spelvärt överhuvudtaget, och chansar genom att tippa Peru att vinna den här matchen under ordinarie tid till 4.75 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Peru vinner efter ordinarie tid
  • Odds: 4.75, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]