Speltips & Odds: Championschip - 25/8

Då var det dags för ännu en helg fullspäckad med matcher från världens tuffaste och mest tekniska liga The Championship. Omgång 5 smygstartade igår med toppmötet mellan Middlesbrough – West Bromwich där det dröjde till 91:a minuten innan hemmlaget kunde avgöra. Nedanför kommer vi plocka ut tre matcher och analysera dem lite djupare.

1. Norwich – Leeds

Först ut har vi Norwich – Leeds. Hemmalaget ligger på en 15:e plats i tabellen med fyra inspelade poäng på lika många matcher. De senaste åren har Norwich verkligen blandat och gett. I sina bästa stunder kan man slå alla lag och i sina värsta förlora mot vilken som. Det man vet att man får är fartglada matcher med mängder av målchanser.

Lika så är Leeds, särskilt under nya tränaren Bielsa. Leeds ser oerhört starka ut i år och man är bra i varje lagdel. Man ligger på en 2:a plats med chans på serieledning vid vinst idag. En rak hederlig 2:a på matchen ger oddset 2,62 och är alldeles för bra för att tacka nej till och kommer således spikas.

Matchstart: 16.00
Plats: Carrow Road, Norwich
Liga: Championship
Speltips: Leeds vinnare
Odds: 2,62

2. Blackburn – Brentford

Kupongens andra match är den mellan klassiska Blackburn och Brentford. Det var länge sedan Blackburn var i finrumet, efter några år i tredjeligan är man nu tillbaka på en okej nivå i The Championship. Med en seger och tre kryss ligger man på en 9:e plats i tabellen vilket får ses som en bra start. Bortalaget Brentford har under ett par år byggt upp ett starkt lag och är även detta året rejält med i snacket om Premier League platserna.

Med åtta poäng efter fyra matcher ligger man på en 4:e plats i tabellen. Hörnor är något som båda lagen är duktiga på att vaska fram och oddset på över 11 hörnor i matchen ger det grymma oddset 2,87 vilket kommer ryggas!

Matchstart: 16.00
Plats: Ewood Park
Liga: Championship
Speltips: Över 11 hörnor i matchen
Odds: 2,87

3. Stoke – Hull

Sist ut är mötet mellan de två tidigare Premier League klubbarna Stoke och Hull. Hemmalaget åkte ur högsta ligan så sent som i år och planerar att göra visiten kort i The Championship. Men det har startat allt annat än bra för Stoke och man ligger i skrivande stund på en 22:a plats i tabellen med ynka två poäng på fyra matcher. Med en trupp som mestadels är forna Premier League spelare så är det lätt att säga att man ska ligga betydligt bättre till.

Att vara favorit i något sammanhang är inget man förknippar Stoke med vanligtvis och det är kanske just den här pressen av att vara favorit som ställt till det. Bortalaget Hull har fallit lite från sina glansdagar och man får vara nöjda om man hänger kvar det här året. Oddset på en rak 1:a ger är 2,00 och får anses klart spelvärt när Stoke ska gå ut inför sina fans och vända på den negativa trenden.

Matchstart: 16.00
Plats: Britannia Stadium, Stoke
Liga: Championship
Speltips: Stoke, vinnare
Odds: 2,00

Det sammanlagda oddset för helgens Championship kupong blir således 15,04