Speltips & odds: Ferencváros - Djurgården 19/8

Speltips CL-kval

Ferencváros och Djurgården möts i första kvalrundan till Champions League.

Ferencváros X Djurgården

2,05

3.40

3,50
Spela nu ➤
Odds hämtat: 16/08/2020 – 12:15

Trolig laguppställning, Ferencváros

Dibusz

Botka – Dvali – Blazic – Civic

Kharatin – Siger

Chol Nguen – Isael – Laidouni

Boli

Trolig laguppställning, Djurgården

Bråtveit

Witry – Berg – Nyholm – J. Augustinsson

Edwards – Karlström

J Ring – Banda – Radetinac

Kujovic

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Ferencvaros – Djurgården online. Här kan ni läsa mer generellt om att streama Champions League live.

Djurgården har kommit igång

Djurgården inledde Allsvenskan svagt, och den stabiliteten som var lagets stora kännetecken ifjol kändes ganska avlägsen. Så sakteliga har man dock börjat puttra igång, och nu är laget ett av Allsvenskans formstarkaste lag.

Av Djurgårdens sex senaste matcher har man vunnit fem, och då var det givetvis Hammarby som man förlorade mot, likt så många gånger förr. Annars har Djurgården stabilt städat av både mitten- och bottenlag som AIK, Varberg, Mjällby och Örebro samtidigt som man visade upp en hög höjd när man komfortabelt städade av Häcken hemma på Tele2 Arena.

Nu väntar en resa som är betydligt längre än den till Södermalm. Djurgården är på plats i Ferencváros för att möta Ungerns genom tiderna mest framgångsrika fotbollsklubb. Ferencváros TC har vunnit ligan de två senaste säsongerna, med 13 poäng före 2:an båda gångerna. Ukrainske tränaren Serhiy Rebrov tog över klubben sensommaren 2018, och har onekligen nått resultat.

Ferencváros spelar på fina Groupama Arena, som rymmer 22 000 åskådare. Ikväll blir det dock inga besökare på matchen, på grund av coronaviruset. De klassiska dubbelmötena är också slopade och lagen möts bara i en match. Ferencváros lottades till att få hemmaplansfördelen.

Laget som vinner går vidare till den andra Champions League-kvalomgången av fyra, medan förloraren istället skickas till Europa League-kvalet.

Speltips & odds

Att tippa den här matchen är inte helt enkelt, med tanke på att det är en aning svårt att veta hur Ferencváros står sig jämfört med Djurgården.

Ungerns liga är rankad som Europas 33:e bästa, medan Sverige ligger på plats 21. Med tanke på det borde väl svenska mästarna besegra de ungerska mästarna? Möjligt, men då gör vi det alldeles för enkelt för oss.

Medan Djurgården är jämnbra med resten av de svenska topplagen är Ferencváros Ungers klart starkaste lag. Laget spelade i Europa League den gångna säsongen, och var där bara en poäng från att gå vidare från gruppspelet.

Vi ska dock komma ihåg att medan Djurgården är mitt i säsong har Ferencváros bara spelat en match av sitt ligaspel, vilken slutade i ett kryss.

Vi tycker att utgången av den här matchen känns oviss, och vågar oss inte på 1×2-marknaden. Istället ser vi framför oss en match där båda lagen inleder försiktigt och riskminimerande. Avancemanget till nästa runda avgörs trots allt bara utifrån en match, och här vill man inte gå bort sig. Vi spelar under 2,5 mål till oddset 1,68 på Betsson.

  • Tips: Under 2,5 mål
  • Odds: 1.68 på Betsson (hämtat kl.14:30, 19/8-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg