Speltips & Odds: Celtic - AIK 22/8

Då var det torsdag igen och därmed även lite Europa League kval. Matchen vi ska ta en lite närmre titt på är den mellan Celtic – AIK med avspark 20.45. Nedanför hittar ni laguppställningar, analyser samt förhandstipp inför kvällens match.

Trolig laguppställning Celtic:

Bain
Elhamed Ajer Simunovic
McGregor Brown Ntcham Forrest
Christie Edouard Johnston

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Dimitriadis Karlsson Mets
Lundström Larsson Adu Elyounoussi Saletros
Goitom Sigthorsson

Tufft motstånd väntar AIK

Ja det kommer bli lite annorlunda kvalite på dagens motstånd än den senast för de regerande svenska mästarna. Sheriff Tiraspol i all ära men Celtic kommer bli en helt annan nöt att knäcka. Klassiska Celtic som dominerat den skotska fotbollen så länge man kan minnas kommer givetvis vara favoriter i detta dubbelmöte med AIK. För er som vill titta på matchen kan ni här läsa om hur ni gör för att streama Celtic – AIK.

Det är ett otroligt besviket Celtic som efter en bedrövlig insats mot Cluj senast i Champions league kvalet kommer få finna sig i att spela Europa League hädanefter. Precis som AIK mot Maribor så hade man dubbelmötet under kontroll men efter två sena mål så såg man sina Champions League drömmar rinna ut i sanden.

Det var minst sagt en dramatisk avslutning och hemmapubliken trodde knappt sina ögon efter två sena mål som skickade ut Celtic. Nu får man se om man har styrkan till att ladda om betterierna och ta sig förbi ett svårslaget AIK. Just AIK kommer från en otroligt blek insats mot Kalmar hemma på Friends där man egentligen aldrig var nära att vinna matchen som slutade 2-1 till smålänningarna.

Det är två lite sargade lag vars självförtroende kanske inte riktigt är på topp. Det här dubbelmötet kommer belysa extra tydligt vilket lag som har det bästa psyket. Även om Celtic är storfavoriter så är Celtic inte i närheten av det lag man var för ett antal år sedan.

Ska man någon gång slå skottarna så är nu ett ypperligt tillfälle. Kan man få igång ett anfallsspel där man utnyttjar Sigthorssons som target och kan bibehålla bollen på Celtics planhalva kan det gå vägen. Oavsett så kommer detta bli en sevärd match och med svensk fotboll i åtanke kommer vi alla hålla lite extra på AIK ikväll.

Speltips & Odds: Celtic – AIK

Som nämnt tidigare så är Celtic favoriter, särskilt på hemamplan. AIK kommer nog vilja komma in i matchen tidigt, minimera misstagen, inte bjuda på något och ligga rätt i sina positioner. Som vi alla vet är AIK defensivt starka och det är där man lägger grunden för sina framgångar.

Att hålla nollan kan bli tufft men lyckas man med det så har man goda chanser för avancemang när returen hemma ska spelas. Ett spel på x2 i halvtid till oddset 1,80 är väldigt lockande och kommer att spelas.

Tips: x2 – halvtid

Odds: 1,80(Bet365)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]