Speltips & odds: Portugal - Sverige 14/10

Speltips Portugal - Sverige

Portugal och Sverige drabbar samman i Nations League under onsdagskvällen. Det är toppen mot botten på Estadio José Alvalade.

Portugal X Sverige
1.47 4.33 6.50
Spela nu ➤
Odds hämtat: 12/10/2020 – 16:15

Trolig laguppställning, Portugal

Patrício

Semedo – Pepe – Dias – Cancelo

B Fernandes – Pereira – Moutinho

Trincão – J Félix – C Ronaldo

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen

Lustig – Jansson – Lindelöf – Bengtsson

Kulusevski – Ekdal – K Olsson – Forsberg

Berg – Quaison

Sverige jagar poäng

Sveriges match mot Kroatien i söndags var en match med två olika ansikten. I första halvlek var Sverige bleka och Kroatien kunde hålla i taktpinnen utan större problem, men sedan hände något. Vårt blågula landslag kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken, och dominerade faktiskt.

Dominansen gav oss visserligen ett mål och borde nog även ha gett en straffspark, men Kroatien återtog ledningen och vann matchen. Sveriges jakt på sina första poäng i den andra upplagan av Nations League fortsätter.

Under onsdagskvällen är det Portugal som står för motståndet. Fernando Santos mannar är alltjämt obesegrade i detta gruppspel, och vann dessutom hela Nations League 2019. Inte den mest prestigefyllda titeln kanske, men det står ju även en EM-pokal från ett par år tidigare i Santos och Portugals prisskåp. Senast kommer Portugal från kryss borta mot Frankrike.

Gustav Svensson saknades mot Kroatien, efter sin utvisning mot just Portugal, men är tillbaka här. Han lär dock inte gå in från start, utan Albin Ekdal och Kristoffer Olsson väntas få behålla sina platser i elvan. Däremot anar vi att Alexander Isak kan plockas bort. Robin Quaison lär vara åter tillgänglig efter sin skada och Viktor Claesson gjorde ett fint inhopp. Dessutom har Ludwig Augustinsson tvingats åka hem till Tyskland på grund av coronarestriktioner, och antagligen är det Pierre Bengtsson som kliver in i hans ställe.

Speltips & odds

När lagen möttes i Sverige förra månaden fick vi se en jämn match, fram till att Gustav Svensson visades ut i slutet av den första halvleken. Därefter tog Portugal över, men det är svårt att klandra Sverige alltför hårt för det.

Den här gången hoppas vi få behålla elva spelare på planen matchen igenom, och då har Sverige absolut kvalitéer att såra Portugal. Dejan Kulusevski och Emil Forsberg är spelare av världsklass, och Claesson, Olsson och Isak är inte långt efter. Även försvarsmässigt ser det bra ut hos Sverige.

Vi tror att Sverige får med sig poäng från Portugal, och spelar X2 till 2,62 gånger insatsen. Oddset finner ni på Betway.

  • Tips: Oavgjort eller Sverige
  • Odds: 2,62 på Betway (odds hämtat 12/10, 16:15)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]