Speltips & odds: AZ Alkmaar - BK Häcken 25/7

BK Häcken kliver som fjärde och sista allsvenska lag in i Europaspelet. Göteborgsklubben åker till Holland för att möta AZ Alkmaar.

AZ ALKMAAR X BK HÄCKEN Spela nu
1.57 3.80 5.00 Spela nu

  • Match: AZ Alkmaar – BK Häcken, andra kvalrundan till Europa League (match 1)
  • Datum & tid: Torsdag den 25 juli, klockan 20:30
  • Arena: AFAS Stadion, Alkmaar
  • Stream: Eurosport Player

Trolig laguppställning, AZ Alkmaar

Marco Bizot
Jonas Svensson – Ron Vlaar – Stijn Wuytens – Thomas Ouwejan
Oussama Idrissi – Guus Til – Teun Koopmeiners
Calvin Stengs – Bjørn Maars Johnsen – Albert Gudmundsson

Trolig laguppställning, BK Häcken

Abrahamsson
Godswill Ekpolo – Joona Toivio – Rasmus Lindgren – Adam Andersson
Erik Friberg – Alexander Faltsetas
Ahmed Yasin – Daleho Irandust – Paulinho
Alexander Jeremejeff

Sista svenska lag att kliva in i Europakvalet

Efter att ha vunnit Svenska Cupen under våren säkrade BK Häcken en kvalplats till Europa League säsongen 2019/20. Efter att Malmö och Norrköping båda tagit sig vidare från första kvalomgången – och AIK likaså men till Champions League – kliver nu Häcken in i handlingarna.

Medan övriga svenska lag, både i första och i den andra omgången, fått hyfsat överkomligt motstånd, är Häcken underdogs i sin match. AZ Alkmaar kom fyra i Eredivisie ifjol, medan Häcken kom först på femte plats i Allsvenskan. I år ligger Häcken dock trea, med risk att tappa till fjärde plats efter att Djurgården spelat sin hängmatch.

I Alkmaars trupp finner vi bland annat den duktige målvakten Marco Bizot, som kom med i årets lag föregående säsong. Vi finner även den marockanske landslagsspelaren, nyligen aktuell i Afrikanska Mästerskapen, mittfältaren Oussama Idrissi. På topp hittar vi Bjørn Maars Johnsen, som gjorde ett offsidemål mot Sverige i VM-kvalet tidigare i vår.

Maars Johnsen är inte den ende spelaren från vårt kära grannland i denna norskklubb. Även Fredrik Midtsjø och försvararen Jonas Svensson är norrmän.

AZ Alkmaar – BK Häcken: Speltips & odds

Visst har AZ Alkmaar en bättre trupp än Häcken, men vi ska ändå inte underskatta SM-guldutmanarna.

Häcken har en oerhört stark trupp med spets som få lag kan mäta sig med, kvalitetsspelare som faktiskt skulle kunna gå in från start i de flesta lag i den holländska ligan.

Paulinho sticker naturligtvis ut, men spelare som Ahmed Yasin och Daleho Irandust hade också platsat i många holländska lag. Och Häckens försvar är samtidigt riktigt vasst – man har endast släppt in 12 mål i Allsvenskan denna säsong. Endast AIK har släppt in färre (11).

Och den kanske allra viktigaste faktorn som är till Häckens fördel – man är mitt i säsong. Det är nu Häcken är som bäst; vi är inte längre i inledningen av säsongen så spelat har hunnit sätta sig, men inte heller i slutet då vi skulle kunnat få se trötta och slitna ben.

För AZ Alkmaar är läget annorlunda. Visst har de spelat några träningsmatcher, men träning och tävling är skilda saker. De kommer dessutom från två raka förluster i dessa träningsmatcher, mot Telstar och Gent, på vilka man gjort noll mål och släppt in totalt fem.

Vi minns ju hur Östersund för två år sedan slog ut både den ena och det andra storlaget ur Europakvalet, och där hjälpte det givetvis att man var i matchform. Dessutom kan de lite större europeiska klubbarna ofta underskatta små, anonyma svenska klubbar.

Vi spelar X2 (oavgjort eller Häcken), till 2.20 gånger pengarna på Bet365.

Här kan du förresten finna oddsbonusar online för att spela på.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]