Speltips & odds: Athletic Bilbao - Real Sociedad 30/8

Athletic Bilbao ställs emot Real Sociedad, i en baskiskt derby och en väldigt intressant match för oss svenskar. Vi kan räkna med att Alexander Isak återigen får speltid.

BILBAO X REAL SOCIEDAD Spela nu
2.15 3.25 3.60 Spela nu

Trolig laguppställning, Athletic Bilbao

Simón
Capa – I. Martínez – Y. Álvarez – Yuri
U. López – D. García
Muniain – R. García – I. Córdoba
I. Williams

Trolig laguppställning, Real Sociedad

Moyá
Zaldua – Normand – Zubeldia – Muñoz
Ödegaard – Illarramendi – Merino
Januzaj – W. José – Oyarzabal

Isak närmar sig startelvan – men inte ännu

Efter några tuffa år i Dortmund har 2019 varit ett fantastiskt år för Alexander Isak. Lånesejouren till holländska Willem II blev en stor succé, där Isak stod för 13 mål på 16 matcher. Den fina våren ledde till debut i det riktiga landslaget, där han senare även gjorde ett mål, mot Malta.

Under sommaren köptes Isak av Real Sociedad för en liknande summa som den han gick till Dortmund för; omkring 90 miljoner kronor. Isak stod för flera mål i försäsongens träningsmatcher, och har fått hoppa in i båda Real Sociedads ligamatcher.

Det blev runt 20 minuter både mot Valencia och mot Mallorca, och vid båda inhoppen har Isak sett väldigt pigg ut, tagit initiativ och haft bra aktioner med boll som renderat i frisparkar i farliga lägen. Det troliga är dock att Willian José, som varit ordinarie i lagets anfall i flera år, fortsatt behåller startplatsen.

En som dock överglänst Isak är norske grannen Martin Ödegaard, som kallas för ett geni i spanska tidningar och som stod för matchens enda mål när Mallorca avfärdades förra helgen. Han kommer definitivt att starta mot Bilbao, medan Isak antagligen får nöja sig med ett nytt inhopp.

Bilbao inledde säsongen med att besegra Barcelona, efter ett sent klassmål från inhoppande 38-åringen Aritz Aduriz. Sedan följde man upp med 1-1 mot Getafe.

Athletic Bilbao – Real Sociedad: Speltips & odds

Baskiskt derby på Estadio San Mamés, när Real Sociedad kommer och besöker Athletic Bilbao. Real Sociedad har dock inga regler om att bara använda sig utav baskiska spelare, vilket Bilbao gjort sig kända för. Det är häftigt att se hur de år efter år lyckas bygga ett konkurrenskraftigt lag trots att de har begränsat sig till att endast kunna använda spelare från en liten yta av jorden.

Både Bilbao och Real Sociedad har inlett säsongen fint, vilket gör det extra svårt för oss att förutse en vinnare i matchen.

Bilbao har inte förlorat på hemmaplan på nästan ett år, och planerar inte att göra så nu heller.

Real Sociedad ska dock verkligen inte räknas ut, särskilt inte med två underbarn i truppen.

Vi håller det oavgjorda resultatet som mest troligt, och tycker att 3.25 gånger pengarna betalar bra.

  • Tips: Matchen slutar oavgjort
  • Odds: 2.05, Bet365

Streama Bilbao – Real Sociedad

För att streama Athletic Bilbao – Real Sociedad ska du skaffa ett konto på Bet365 och där göra en insättning på minst 50 kronor. Då kan du se matchen direktsänt. Där kan du streama alla matcher från La Liga.