Speltips & odds: Atalanta - Manchester City 6/11

Atalanta är i stort poängbehov. Då finns det mer tacksamma utmaningar än att ställas mot Manchester City, men här är vi.

ATALANTA X MANCHESTER CITY Spela nu
5.50 4.75 1.50 Spela nu

Trolig laguppställning, Atalanta

Gollini
Tolói – Kjaer – Palomino
Castagne – De Roon – Pasalic – Gosens
A. Gómez – Malinovskyi
Zapata

Trolig laguppställning, Manchester City

Ederson
Walker – Otamendi – Fernandinho – Zinchenko
De Bruyne – Rodri – D. Silva
Mahrez – Agüero – Sterling

Atalanta i stort poängbehov

De senaste årens succélag i Serie A, Atalanta, lyckades ifjol nå hela vägen till en fjärdeplats och säkrat Champions League-spel.

Ofta ser vi att mindre lag som når Europaspel går ned i prestationer i den inhemska ligan, då de är ovana vid det täta matchandet och att fokusera fullt ut på flera tävlingar samtidigt. I Atalantas fall är det istället Europaspelet som blivit lidande.

Nu blev det visserligen en överraskande förlust mot Cagliari i helgen, vilket var en följd av bland annat ett tidigt rött kort av Josip Ilicic. Annars har Atalantas säsongsstart varit fantastiskt bra, och man ligger på en femteplats i Serie. Dessutom har man gjort hela 30 mål på 11 matcher, flest i ligan.

I Champions League däremot har Atalanta inte fått ut sin kvalitet. Storförlusten borta mot Dinamo Zagreb var en chock, och hemmaförlusten mot Shakhtar Donetsk var minst lika tung. Då tappade man ledning till 1-2 efter ett sent mål, i en match där man dessutom missade en straff.

Matchen borta mot Manchester City var inte mycket att snacka om, även om Atalanta faktiskt tog ledningen.

Nu möts lagen igen, och Atalanta är i stort behov av seger eller åtminstone ett kryss för att inte få ett tidigt respass hem från Champions League. Bergamoklubben står på 0 poäng, medan Shakhtar och Dinamo Zagreb spelat in 4 pinnar var. Manchester City? De har full pott, 9 av 9.

Om Atalanta inte lyckas hamna topp 2 finns det fortfarande chans på tredjeplatsen, som ger Europa League-slutspel. I Europa League spelar MFF under torsdagskvällen, och här kan ni hitta information om hur ni gör för att streama FC Lugano – Malmö FF live.

Speltips & odds

Atalanta är ett oerhört målfarligt lag, och har bara gått mållösa av planen vid två tillfällen den här säsongen (borta mot Dinamo Zagreb och hemma mot Cagliari). Spelare som Alejandro ”Papu” Gómez, Duvan Zapata och Luis Muriel kan ställa till problem för vilket lag som helst.

Att Manchester City är målfarliga behöver vi inte ens nämna. Vi tror att det blir mål åt båda håll, och spelar ”båda lag gör mål – ja” till 1.50 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Båda lag gör mål
  • Odds: 1.50 på Bet365 (odds hämtat 6/11, 16:30)