Speltips & odds: Atalanta - Juventus 23/11

Trolig laguppställning, Atalanta

Gollini
Toloi – Djimsiti – Palomino
Castagne – De Ron – Freuler – Gosens
Pasalic
Papu Gómez – Barow

Trolig laguppställning, Juventus

Szczesny
Cuadrado – Bonucci – De Ligt – De Sciglio
Khedira – Bentancur – Rabiot
Bernardeschi
Higuaín – C. Ronaldo

Cristiano Ronaldo utbytt tidigt senast

Att Cristiano Ronaldo blir utbytt hör inte till vanligheterna, särskilt inte om hans lag behöver göra mål. Men mot Lokomotiv Moskva för två veckor sedan skedde det, vid ställningen 1-1 och med tio minuter kvar att spela. En av inhopparna Douglas Costa kunde sedan avgöra för ”Juve” på egen hand.

I den efterföljande ligamatchen spelade Juventus jämnt mot Milan, matchen stod och vägde och Maurizio Sarri ville få till en förändring. Med bara 55 minuter på matchklockan fick Ronaldo se sitt nummer 7 lysa rött på fjärdedomarens skylt. In klev istället Paulo Dybala, som sköt in matchens enda mål.

När Dybala avgjorde för Juventus satt Ronaldo redan i omklädningsrummet, dit han vandrade så fort han klev av planen. När domaren blåste av matchen hade Ronaldo redan lämnat arenan. Många var kritiska mot det som uppfattats av brist på respekt mot sina lagkamrater, inte minst förre Juventustränaren Fabio Capello:

– Jag gillade inte hans agerande, det var inte fint. Han måste vara en mästare även när han går av planen. Sanningen är att Cristiano Ronaldo inte har dribblat förbi en motståndare på tre år. För några år sedan gjorde han överstegsfinter och sen var du helt borta.

– Inuti honom är en stor mästare, den bästa, men nu finns Dybala och Douglas Costa, som nyss gjort sensationella mål båda två. Dybala i strålande form kan göra skillnaden, likaså Douglas Costa. Juve vinner matcher även utan Ronaldo.

– Bravo Sarri, som har modet att byta ut honom. Det krävs personlighet.

Ronaldo var onekligen inte på topp, varken mot Lokomotiv eller mot Milan, men Sarri berättade efteråt att han spelat småskadad på sistone. Ronaldo bekräftade detta:

– Jag har under de senaste tre veckorna varit begränsad. Alla vet att jag inte tycker om att bli utbytt, men det fanns inga problem i mina gester. Jag försökte hjälpa Juventus genom att spela skadad. Ingen tycker om att bli ersatt, men jag förstår bytet eftersom jag inte har gjort det bra i två matcher. Jag var inte hundra procent.

Nu har det varit landslagssamling och Cristiano Ronaldo verkar ha vaknat till liv. Först hattrick mot Litauen och sedan ytterligare ett mål mot Luxemburg. Kan han ta med sig formen tillbaka till Serie A?

Efter en stark säsongsstart har Atalanta haft en lite trög period på sistone, med bar två poäng på de senaste tre ligamatcherna. Kanske kan det vara tacksamt att ställas mot Juventus i detta läge, när många av lagets spelare fått vila medan de flesta av Juvespelarna varit iväg på landslagsuppdrag?

Speltips & odds

Oddset på Juventus är förvånansvärt högt, och till hela 2.37 gånger insatsen tvekar vi inte till att spela den raka 2:an. Visst, Atalanta ska inte underskattas, men detta är definitivt ett spelvärt odds enligt vår mening!

  • Tips: Juventus vinner
  • Odds: 2.37 på Bet365 (odds hämtat 15:30 20/11)
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]