Speltips & odds: Alexander Isak från start på Tórsvøllur?

Det har återigen blivit dags för Sverige att spela EM-kval, när vårt landslag kliver ut Tórsvøllurs konstgräs för att försöka ta tre poäng mot Färöarna framför det maximala antalet 6 000 åskådare.

FÄRÖARNA X SVERIGE Spela nu
19.00 7.00 1.20 Spela nu

Trolig laguppställning, Färöarna

Gestsson
Rolantsson – Gregersen – Faerö – Davidsen
Vatnhamar – Hendriksson – Baldvinsson – Joensen
Hansson
K. Olsen

Trolig laguppställning, Sverige

R. Olsen
Lustig – Nilsson Lindelöf – Granqvist – P. Bengtsson
S. Larsson – K. Olsson – Ekdal – Quaison
Isak – Berg

Vill du se matchen på nätet? Här kan du läsa om hur du gör för att streama Färöarna – Sverige. Senare i veckan ställs vi mot norrmännen i ett hett nordiskt derby. För att hitta hur ni kan titta på Sverige – Norge via live stream rekommenderar vi er att kolla här.

Skadeproblem för Sverige

Några månader sedan sist är det dags igen – Sverige ska spela EM-kvalmatch. För motståndet står gruppens slagpåse Färöarna, som till och med fick stryk av Malta.

Sist Sverige spelade på lilla Tórsvøllur var hösten 2012, och då var man faktiskt nära på att tappa poäng och kunde till och med förlorat. Efter en mållös första halvlek tog Färöarna ledningen i början av den andra. Erik Hamrén agerade och bytte in Anders Svensson och Alexander Kacaniklic, som sedan tillsammans med Zlatan Ibrahimovic låg bakom vändningen till 2-1.

Förhoppningsvis går det mer smärtfritt denna gång, men Sverige får passa sig för att underskatta sina motståndare.

Inför den här samlingen har Janne Andersson dragits med större problem än någonsin. Viktor Claesson förstörde korsbandet mot Spanien senast, och är borta ett bra tag till. Dessutom är Ludwig Augustinsson och hans vikarie Martin Olsson båda skadade, så de i sammanhanget oerfarna vänsterbackarna Niklas Hult och Pierre Bengtsson får göra upp om en startplats.

Utöver skadeproblemen är det flera spelare som haft lite problem med speltid och liknande på sistone. Emil Forsberg har som alltid dragits med skadeproblem men bör kunna spela, Marcus Berg åker in och ut ur Krasnodars startelva och Andreas Granqvist har haft en väldigt tuff vår med Helsingborg.

Isak väntas göra sin första tävlingslandskamp från start

Att döma av hur landslaget tränat inför matchen kommer Alexander Isak att starta, vilket blir supertalangens första tävlingslandskamp i startelvan. Men det innebär inte att Marcus Berg eller Robin Quaison petas.

Istället flyttas Quaison, i Viktor Claessons frånvaro, ned till mittfältet. Quaison tar vänsterkanten, och Forsberg kliver över till höger.

Pierre Bengtsson verkar bli den som tar vänsterbacksplatsen, vilket är en aning överraskande då Niklas Hult varit med i Anderssons trupp som backup tidigare men inte Bengtsson.

Färöarna – Sverige: Speltips & odds

Visst fick vi det tufft senast vi var på Färöarna, men inte borde det väl vara något snack om vart poängen hamnar denna afton?

Vi tror att Sverige får en enklare resa denna gång, och att det blir ledning redan i halvtid och sedan vinst efter full tid. Detta spelas till 1.61 gånger insatsen på Bet365.

  • Tips: Sverige leder i halvtid och vinner
  • Odds: 1.61, Bet365
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]