Speltips & Odds: AIK - Sheriff Tiraspol 15/8

Ännu en torsdag och till det medkommer såklart lite Europa League fotboll. Vi är fortfarande inne i kvalomgångarna och ikväll är det AIK – Sheriff som vi ska ta en närmre titt på. Nedanför medföljer i sedvanlig ordning laguppställningar, analyser samt förhandstipp.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Dimitriadis Karlsson Mets
Lundström Larsson Adu Elyounoussi Saletros
Goitom Sigthorsson

Trolig laguppställning Sheriff Tiraspol:

Mikulic
Balima Lukic Muzek Christiano
Latifi Anton Kendysh Borysiuk Boban
Tambe

AIK spelar på resultat?

Efter den snöpliga förlusten i Champions League kvalet mot NK Maribor så har fokus skiftats till Europa League där man givetvis gör allt för att ta sig till gruppspelsfasen i turneringen. På vägen dit möter man som bekant först Sheriff Tiraspol. Efter att ganska kontrollerat vunnit första matchen med 2-1 på bortaplan väntar nu en avgörande match hemma på Friends.

Rent kvalitetsmässigt så ska AIK gå vidare från detta dubbelmöte då man är numret större på i princip varje position. Bortamatchen var fullt godkänd och en seger var tämligen säker utan för den skull imponera spelmässigt. Men som ofta i fotboll behöver man inte imponera spelmässigt sålänge man är effektiv och gör mål på sina chanser.

Målet man släpper in hade man gärna velat ha tillbaka men å andra sidan så är ett 2-1 resultat på bortplan bra och ger nu AIK väldigt goda chanser att avancera när man nu dessutom spelar på hemmaplan. Formen hos hemmalaget är annars väldigt bra och man har nu sex raka segrar.

Senast besegrade man ett AFC Eskilstuna som på senare tid höjt sig och numera har en rejäl chans på att hänga kvar i allsvenskan. Slutsiffrorna skrevs till 4-2 efter två mål av hemvändaren Bahoui. Just Bahoui kommer med sin kvalite vara avgörande om AIK ska upprepa fjolåret och vinna allsvenskan igen.

Med Bahouis intåg ser AIK:s trupp ännu bredare ut än tidigare och just anfallsbredden ser otroligt bra ut för mästarna. Ikväll tror jag man egentligen bara vill spela igenom matchen utan skador och utan att förta sig allt för mycket då man är mitt inne i en hektisk guldstrid på hemmaplan.

Speltips & Odds: AIK – Sheriff Tiraspol

Vi kan förvänta oss ett bortalag som kommer sätta fart från start och försöka skapa en tidig ledning på Friends. Man vet att man måste producera minst två mål för vidare avancemang så det finns egentligen inget att förlora för Sheriff.

AIK kan mer ligga och kontrollera händelserna på plan försiktigt. Det kan trilla in en del mål i matchen då det kommer finnas ytor när Sheriff satsar allt framåt. Ett spel på över 2,5 mål i matchen ger oddset 2,05 och kommer att spelas.

Tips: Över 2,5 mål i matchen

Odds: 2,05