Speltips & odds: AIK - Östersunds FK 31/3

Väntan är över; äntligen drar Allsvenskan igång! På söndag är det dags för premiär, och det på fem olika håll och platser. En av matcherna som ska spelas tar plats på Friends Arena, mellan regerande mästarna AIK och omstridda Östersunds FK.

AIK X ÖFK Spela nu
1.57 3.60 6.50 Spela nu

Kan AIK följa upp med nytt succéår?

Ifjol fick AIK äntligen ihop alla pusselbitarna. Ett ramstarkt försvar kombinerat med ett spelskickligt mittfält kryddat med ett rutinerat anfallspar ledde till SM-guld. Nu har två tredjedelar (Alexander Milosevic och Robin Jansson) av det där ramstarka försvaret försvunnit, den mest spelskickliga mittfältaren (Kristoffer Olsson) är borta och anfallsparet kanske börjar bli lite för rutinerat (Henok Goitom fyller 35 i år).

Kommer AIK att kunna följa upp med ett nytt guld? De flesta förhandstips talar inte för det, men så har ju också Malmö FF unisont tippats som SM-vinnare varje år sedan de första Champions League-pengarna trillade in.

AIK har ändå hämtat in tre mittbackar – norskarna Daniel Granli och Magnar Ödegaard samt estländaren Karol Mets – vilka det ska bli intressant att följa. Till mittfältet har Anton Salétros lånats in, som är duktig men knappast samma spelartyp eller kvalitet som Kristoffer Olsson. Anfallet har adderats med ännu en rutinerad anfallare i form av Chinedu Obasi – som ska sägas är en riktig klasspelare.

Får Ravel Morrison ut sin potential i Östersund?

Om det är svårt att säga vart AIK står, så är det väl på gränsen till omöjligt att säga vart skandalomsusade Östersunds FK står. Laget har till exempel värvat in Marco Weymans, Charlie Colkett och Francis Jno-Baptiste – namn som få svenskar hört talas om men som har spännande meriter.

Inte minst har den förre supertalangen Ravel Morrison kritat på för ÖFK. Självaste Sir Alex Ferguson har kallat Morrison för den största talangen han sett, då Morrison för några år sen glänste mer i Manchester Uniteds ungdomslag än Paul Pogba och Jesse Lingard. Strul vid sidan av planen har dock stjälpt mittfältarens karriär oerhört, men än är han bara 26 år gammal. Blir det i Östersund som Morrison blommar ut på riktigt?

Rio Ferdinand om Ravel Morrison:

”Jag var i United när Ravel Morrison var där. Troligen den mest begåvade, mest naturligt talangfulla unga grabb jag någonsin sett. Jag minns att Sir Alex Ferguson en dag ropade över mig och Rooney och sade: ”titta på den här grabben, han är bättre än vad du var när du var ung Rooney, än vad du var som ung Rio, och än vad Ryan Giggs var när han var var ung. Detta är den bästa pojken ni någonsin kommer att se.”. Du tittar på ungdomslaget han spelade i; Jesse Lingard, Paul Pogba, Adnan Januzaj, de tittade på Morrison som att han var superman, som om han var en superhjälte på grund av hur bra han var och vad han kunde göra med bollen.”

Ravel Morrison väntas starta som offensiv, central mittfältare i Ian Burchnalls 4-2-3-1-system.

AIK – Östersunds FK: Speltips & odds

De som följt AIK i många år vet att ”Gnaget” gjort en stor vana av att nästan alltid spela oavgjort i sina hemmapremiärer.

Även mot Östersund brukar det sluta oavgjort. Sedan Östersund kom upp i Allsvenskan har de mött AIK på Friends vid tre tillfällen, och två av dessa har också slutat just lika.

AIK har dessutom sett lite bleka ut offensivt under försäsongen, och det känns som att ett oavgjort resultat igen ligger nära till hands. Vi spelar alltså krysset, till det fina oddset 3.60 gånger pengarna.

Om du vill spela med oddsbonusar eller kanske satsa på betting via Swish kan du följa våra länkar.

  • Tips: Oavgjort
  • Odds: 3.60, Bet365

Streama AIK – Östersund

För dig som vill streama AIK – Östersunds FK behöver du ha ett konto på CMore. Där kan du se alla matcher från Allsvenskan direktsänt.

Skapa ett konto på CMore och titta på AIK – Östersund via live stream.

  • Match: AIK – Östersunds FK, Allsvenskan
  • Datum & tid: Söndag den 31 mars klockan 15:00
  • Arena: Friends Arena, Stockholm
  • Stream: CMore
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]