Speltips & Odds: AIK - Norrköping 25/6

Efter ett tags uppehåll är vi nu äntligen tillbaka med lite allsvensk fotboll här på sportal. Årets uppehåll känns av någon anledning extra långt så det är med lättnad vi nu blickar framåt mot toppmötet mellan AIK – Norrköping.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Dimitriadis Karlsson Mets
Sundgren Larsson Adu Saletros
Obasi Goitom Elyounoussi

Trolig laguppställning Norrköping:

Pettersson
Dagerstål Larsen Lauritsen
Gerson Fransson Thorainsson Thern Skrabb
Larsson Nyman

Viktiga poäng på spel

Det kunde knappast bli en bättre match att kicka igång Allsvenskan igen efter sommaruppehållet. AIK – Norrköping har sen många år tillbaka varit en match mellan två av de absoluta guldfavoriterna i Allsvenskan. Det har allt som oftast varit sevärda matcher med derbykaraktär då poängen lagen tar av varandra är oerhört viktiga.

I skrivande stund är AIK på en delad 2:a plats tillsammans med Djurgården, med sex poäng upp till Malmö. AIK har dessutom en match mindre spelad så för att inte ge Malmö ett sexpoängsryck i tabellen krävs seger idag mot ett starkt Norrköping.

Bortalaget å andra sidan har haft en oväntad tuff inledning på Allsvenskan och man parkerar på en sjundeplats med 18 inspelade poäng på 12 matcher. Man har bara förlorat två matcher i år men man har spelat alldeles för många oavgjorda(6 stycken) vilket är mest i Allsvenskan.

Man har hela 12(!) poäng upp till Malmö FF och vill man ens diskutera ett möjligt guld så måste man besegra AIK på Friends idag. Sedan förlusten mot Göteborg har AIK fem segrar och två kryss på sju matcher och är tillsammans med Malmö formstarkast i Allsvenskan. Gästernas senaste sju har gett två segrar, fyra kryss och en förlust.

Det kommer med andra ord bli en svår nöt att knäcka för Norrköping ikväll, särskilt då AIK är ruskigt starka hemma på Friends. Skadeläget i de båda lägrena ser bra ut och två starka laguppställningar förväntas spela ikväll.

Speltips & Odds: AIK – Norrköping

Detta kommer bli en tuff match med mycket intensitet. Normalt sett när dessa lagen möter varandra är det hårt spel och chanser åt vardera håll. Norrköping är ett lag som brukar öppna upp matcher med sitt offensiva mindset vilket oftast resulterar i målrika matcher.

Hemmalaget är helt annorlunda där diciplin och organisation mer är nycklarna. AIK släpper sällan in mer än ett mål och har nog aldrig snittat över två gjorda per match. Med detta i bakhuvudet känns ett spel på 2-3 mål i matchen väldigt logiskt och förnuftigt. Oddset på det är 1,95(Bet365) vilket är otroligt spelvärt och kommer att spikas.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 1,95