Speltips & Odds: AIK - Maribor 31/7

Då var det dags för lite mer Champions League fotboll denna gången i form utav kval till Champions League. Våra svenska mästare tar emot Maribor och vi kommer i sedvanlig ordning ge er analyser och förhandstipp inför kvällens match.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Dimitriadis Karlsson Mets
Lundström Adu Larsson Seletros Lindkvist
Sigthorsson Goitom

Trolig laguppställning Maribor:

Piric
Milec Ivkovic Pericic Viler
Hotic Cretu Kronaveter Vrhovec Kotnik
Tavares

Tuff uppgift väntar AIK

Det är ett formstark AIK som tar emot slovenska NK Maribor hemma på Friends ikväll. På sina sju senaste matcher har man sex segrar och en förlust där förlusten kom mot just Maribor borta i första mötet i Champions League kvalet.

Som vanligt har man sett ruskigt stabila ut bakåt med få insläppta mål och överlag extremt få målchanser för motståndarna. Men det är just offensiven som ändå fått sig ett litet lyft med den nya tunga islänningen på topp. Sigthorsson har gett AIK en till dimension i sitt anfallsspel vilket nu leder till att man både kan hota i djupet och nu också spela upp på en riktig targetspelare.

Senaste matchen mot Sirius borta(2-0) fick vi kvitto på just det när AIK var grymt effektiva och spelade till sina styrkor. Men som sagt nu blir det betydligt tuffare motstånd då Maribor är ett erfaret lag i dessa sammanhang och dessutom har slovenerna ett 2-1 resultat att gå på.

AIK måste göra mål och samtidigt gärna hålla nollan. Just resultatet 1-0 är nästan AIK:s signum då man är grymma bakåt och tillräckligt bra i offensiven. Men det kräövs verkligen en perfekt insats av alla inblandade i hemmalaget om detta ska gå vägen.

Men då man är vidare vid 1-0 så lär de knappast råda någon panik hos AIK om det står 0-0 en bit in i matchen. Ett mål kan vara allt som behövs och så kommer säkert tankegångarna gå hos den gode Norling inför kvällens match.

Speltips & Odds: AIK – Maribor

Som nämnt så blev det 2-1 till Maribor i första mötet så vi kan se en försiktig inledning från bortalaget. Även AIK kommer säkerligen ta det med ro då man egentligen bara vill göra ett mål och inte bjuda på något alls. Ett spel på 2-3 mål i matchen känns väldigt logiskt och grymt spelbart då oddset på de är 2,00.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 2,00(Bet365)