Speltips & Odds: AIK - Malmö FF 30/6

Då var det så dags för det största mötet i Allsvenskan i denna omgången, kanske rent av största matchen för hela året? AIK – Malmö FF är en godbit som man absolut inte vill missa och i sedvanlig ordning kommer vi på sportal ge er analyser och förhandstipp inför denna toppmatch.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Karlsson Lindkvist Mets
Sundgren Larsson Adu Elyounoussi Saletros
Goitom Obasi

Trolig laguppställning Malmö FF:

Dahlin
Larsson Innocent Lewicki Safari
Berget Traustason Christiansen Rieks
Rosenberg Molins

Måstematch för regerande mästarna

Efter förlusten i senaste matchen mot Norrköping(0-2) så har man i AIK redan efter 13 omgångar satt sig i ett prikärt läge. I skrivande stund har man sex poäng upp till serieledande Malmö FF. En förlust idag skulle innebära att skåningarna åker hem till Malmö med en ledning på nio poäng och med en klart bättre målskillnad. En situation som låter allt annat än optimal om man är AIK:are.

Matchen senast mot Norrköping var en blek insats och ska man ha någon som helst chans idag mot ett ruskigt starkt Malmö FF så krävs en topprestation från mästarlaget. AIK har inte med sig Dimitriadis(rött kort senast) och Saletros(för många gula kort) som båda är avstängda i övrigt är truppen vi är vana vid att se intakt. Sedan förlustmatchen mot Sundsvall i den andra omgången så har Malmö FF spelat elva matcher.

På dessa matcherna har man nio(!) vinster och två oavgjorda, ett minst sagt starkt facit. Stormakten från skåne har verkligen fått gång på maskineriet och man ser fruktansvärt starka ut. Med massvis av kvalite och massvis av bred så ska det till något alldeles extra om något lag över 30 omgångar ska hota Malmö. AIK och Djurgården är som bekant närmast till hands där de bägge stockholmslagen också besitter kvalite och kvantitet.

Men matchen idag kan mer eller mindre plocka väck ett utav stockholmslagen från jakten på guld. Jag tror båda lägrena inför dagens maych är medvetna om detta så en försiktig inledning är att vänta då individuella misstag en dag som denna kan få förädande konsekvenser framöver.

Men om vi lägger förutsättningarna inför matchen åt sidan och bara tänker på matchen så är det en match man verkligen ser fram emot. Det är verkligen kvalite på varje position hos bägge lagen, att få se de bästa spelarna mot varandra är alltid en spänning i sig. Sedan har vi ju rivaliteten mellan de AIK och Malmö FF som går tillbaka sen länge.

De två giganterna i svensk fotboll har haft ett otaligt antal dueller genom åren där man allt som oftast följt varandra åt in i de sista omgångarna utav Allsvenskan. Jag är exalterad och jag hoppas ni är det också för detta kommer bli en sevärd match.

Speltips & Odds: AIK – Malmö FF

Favoritskapet i denna match kommer ligga hos Malmö bortaplan till trots. Man har visat upp en bättre form och ser ut att kunna mönstra en aningen starkare startelva än stockholmarna.

AIK är väldigt starka hemma och tanken på att förlora två matcher på raken på Friends är nog inte särskilt rolig. Bägge lagen är hörnglada och ett spel på över 4 hörnor i första halvlek ger oddset 1,75(Bet365) vilket är grymt spelbart och kommer att ryggas.

Tips: Över 4 hörnor i 1:a halvlek(asian)

Odds: 1,75(Bet365)