Speltips & Odds: AIK - Kalmar 18/8

Vi är framme vid omgång 20 i allsvenskan 2019 och idag har vi fyra stycken matcher på menyn. En utav dem är AIK – Kalmar. Nedanför kommer analyser, laguppställningar samt förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Mets Karlsson Dimitriadis
Lundström Larsson Adu Saletros Lindkvist
Goitom Elyounoussi

Trolig laguppställning Kalmar FF:

Johansson
Lofkvist Elm Aliti
Nouri Romarinho Adrian Söderqvist Agardius
Raphael Fröling

Viktiga poäng på spel

Dagens match mellan AIK – Kalmar är en extremt viktig match för bägge lagen. Hemmalaget går in i sista tredjedelen av säsongen som tabelltvåa, en poäng bakom serieledande Djurgården. Man har sedan två poäng ner till Malmö FF och Hammarby så det är otroligt viktiga poäng i kampen om SM-guldet.

För Kalmar FF är matchen minst lika viktig då man verkligen ligger pyrt till. I skrivande stund ligger man en 14:e plats och vid förlust idag kan gapet upp till säker mark vara hela fem poäng.

När serien närmar sig slutet så blir de allt färre och färre livlinor att rädda sig kvar med så det är verkligen dags att prestera för smålandslaget. Formen har minst sagt varit katastrof och faktum är att senast man vann en match i allsvenskan var den 11:e maj(!). Sedan dess har man spelat 11 matcher och endast tagit fyra poäng, vilket är klart formsvagast i hela serien.

Idag möter man dessutom ett fruktansvärt starkt hemmalag i AIK som alltid är bra på Friends. Hemmalagets form är desto bättre och man har fyra segrar och en oavgjord på sina fem senaste matcher.

Som nämnt tidigare så har Bahoui gjort comeback i AIK vilket verkligen tillför en extra spets så här i slutkampen om SM-guldet. Även om han gjorde två mål senast mot AFC så tror jag dock han börjar på bänken i denna matchen mycket beroende på att man ska klara av Kalmar på hemmaplan.

Speltips & Odds: AIK – Kalmar FF

Det är som sagt toppen mot botten idag och hemma på Friends är AIK extremt svårslagna. Där finns egentligen en rad intressanta odds på denna matchen men i slutändan tror jag ändå ett enkelt spel på en hemmaseger till 1,72 är der mest logiska.

Tips: AIK

Odds: 1,72(Bet365)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]