Speltips & Odds: AIK - Elfsborg 13/7

Då var det återigen dags för lite allsvensk fotboll. På dagens agenda har vi tre stycken matcher. Matchen vi ska titta lite närmare på är den mellan AIK – Elfsborg. Nedanför kommer vi med matchanalys och förhandstipp inför dagens match.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Granli Dimitriadis Mets
Lindkvist Larsson Adu Saletros Elyounoussi
Obasi Goitom

Trolig laguppställning Elfsborg:

Ellegaard
Holst Gregerson Henriksson Strand
Kabran Olsson Gojani Holmen Cibicki
Frick

Pressat AIK på hemmaplan

Efter två raka hemmamatcher utan seger(Norrköping 0-2 & Malmö FF 0-0) så känns det som publiken på Friends inte accepterar annat än en trepoängare idag. Faktum är att AIK-spelarna själva är medvetna om avståndet till serieledande Malmö och man har inte råd att slarva bort fler poäng, i synnerhet inte på hemmaplan.

På Friends är man erkänt starka och mot ett formsvagt Elfsborg så är man givetvis favoriter. Man kommer dock från en nästan bedrövlig insats i Champions League kvalet borta mot Ararat-Armenia där man efter ett rött kort förlorade matchen med 2-1.

Bortamålet var dock otroligt viktigt för vidare chanser på avancemang. Gästerna Elfsborg som sagt har inte den bästa formen när man kommer in till dagens match. Efter att ha fått stryk av Falkenberg med 2-1 så kom nästa bottennapp även den mot ett nyligen uppflyttat lag Helsingborg. Man gjorde en relativt blek insats och matchen slutade 1-1.

Man har i skrivande stund redan ett rejält gap upp till AIK på tredjeplatsen där det skiljer 10 poäng. Vill man ha någon chans på att hanka på i toppen så krävs en seger idag för Boråslaget. Som vi nämnde tidigare är det lika viktiga poäng för AIK i striden om guldet så vi kommer få se två motiverade lag som entrar Friends gräsmatta idag.

På skadefronten ser de bra ut som bägge lagen där Elfsborg endast har borta mittfältaren Levi och AIK i sin tur har borta Per Karlsson och sen tidigare Sundgren(borttagen från laget av diciplinära skäl).

Här finner ni fler speltips till Allsvenskan.

Speltips & Odds: AIK – Elfsborg

Hemmalaget AIK är favoriter inför den här matchen även om formen inte är den bästa hos de regerande mästarna. Jag tror att på förhand skulle Elfsborg ta en pinne borta mot ett hemmastarkt AIK.

Men så som tabellen ser ut så behöver Elfsborg verkligen gå för en seger här så det kan absolut bli en del mål i matchen. Ett spel på 2-3 mål i matchen till oddet 1,95 känns helt klart lockande. AIK gör sällan mer än två mål och släpper sällan in mer än ett.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 1,95(Bet365)

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]