Speltips & Odds: AIK - Djurgården 1/9

Då var söndagen här. En söndag som vi sett fram emot lite xtra då det kommer bjudas på seriefinal i Allsvenskan när AIK tar emot bittra rivalerna Djurgården på Friends med avspark 15.00. Nedanför följer laguppställningar, matchanalyser samt förhandstipp.

Trolig laguppställning AIK:

Linner
Granli Karlsson Mets
Lundström Larsson Adu Elyounoussi Bahoui
Goitom Sigthorsson

Trolig laguppställning Djurgården:

Vaiho
Augustinsson Larsson Danielsson Käck
Ring Ulvestad Edwards Karlström Radentinac
Turay

Årets viktigaste match

Stockholmsderbyn är alltid speciellt i svensk fotboll men just det här derbyt har ännu mer krydda än vanligt. Med ett tabelläge där vi hittar AIK och Djurgården 2:a respektive 1:a är det lätt att förstå hur viktiga poängen i dagens derby är. I skrivande stund har Djurgården ett försprång på fyra poäng ner till AIK och skulle man gå segrande ur derbyt på Friends så skulle man vara i tillfällig serieldning med sju poäng(!).

Det har varit två tuffa veckor för AIK med ett tätt spelschema. Kalmar, Celtic, Östersund och Celtic igen har avklarats på blott elva dagar. På dessa fyra matcherna har endast blivit en seger(Östersund) och tre förluster, nu senast blev det ytterligare en förlust mot Celtic och europaäventyret är över för den här gången för solnalaget.

Det är minst sagt ett slitet och formsvagt hemmalag som kommet till spel idag. Men som regerande mästare gäller det att visa styrka och karaktär nu när kanske årets viktigaste match är kommen. En ren seriefinal mot värsta rivalen Djurgården hemma på Friends kan knappast bli större, särskilt inte med så lite som återstår utav årets allsvenskan.

Detta är en ”sexpoängs-match” där AIK egentligen måste vinna för att ha goda chanser på ett nytt SM-guld. Djurgården å sin sida har mindre press på sig och vet att ett oavgjort reslutat även om det inte är att föredra ändå är helt okej i dagens läge. Formen hos gästerna är minst sagt bra. På sina sex senaste matcher har tagit maximala 18 poäng och med en målskillnad på 12-0(!).

Man har alltså inte släppt in ett enda mål på över 550 minuter, senast man släppte in ett mål var i 1-1 matchen mot Malmö den 14:e juli. Järnkaminerna har gått som tåget och kommer gälla som favoriter trots bortaplan. Men som vi alla vet derbyn är derbyn och verkligen allt kan hända idag. Oavsett utgång så kommer det här bli en otroligt intressant match.

Speltips & Odds: AIK – Djurgården

Då man har ett fantastiskt utgångsläge i Djurgården så tror jag inte man kommer förhasta sig inledningsvis då det är AIK som måste gå för seger idag. En relativt kontrollerad match kan vi nog vänta oss till en början.

Givetvis med mängder av dueller och fulspel så som derbyn ska vara. Vi tror dock inte på någon målorgie även om det säkerligen blir ett par mål. Oddset på 2-3 mål i matchen är 1,95 och kommer spelas.

Tips: 2-3 mål i matchen

Odds: 1,95(Bet365)