Speltips & odds: AFC Eskilstuna – Brommapojkarna 22/11

AFC Eskilstuna tar emot Brommapojkarna i det första kvalmötet för att säkra allsvenskt spel 2019. Kan Eskilstunas stabilitet ge laget en fin start på dubbelmötet, eller visar Brommapojkarna att man kommer från en högre nivå?

AFC X BP Spela nu
2.35 3.00 3.25 Spela nu

Trolig laguppställning, AFC Eskilstuna

Curci
A. Michel – F. Michel – Kojic
Åstedt – Hodzic – Raskaj – F. Ali
Miljevic – Ajeti – Nnamani

Trolig laguppställning, Brommapojkarna

Petric
Falkmar – Öhman – Figueroa – Jeahze
Gustafsson – Hellquist – Sandberg-Magnusson
Lahne – Finnbogason – Brandeborn

Vilka tar platsen i Allsvenskan 2019?

Seriespelet är sedan snart två veckor färdigspelat både i Allsvenskan och i Superettan. Häromdagen blev det också klart att Varbergs BoIS kvalade sig kvar i Superettan på bekostnad av Oskarshamns AIK, medan Syrianska besegrade Värnamo och därmed tog klivet upp från Division 1.

Nu har snart den svenska fotbollssäsongen avslutats helt. Det enda som återstår är kvalmötet mellan allsvenska Brommapojkarna och Superettan-laget AFC Eskilstuna. Vinnaren av dubbelmötet spelar i Allsvenskan 2019.

Eskilstuna oerhört stabila

AFC Eskilstuna åkte ur Allsvenskan förra säsongen, men klubbens ordförande Alexander Ryssholm var tydlig med att laget satsade på att studsa tillbaka direkt. In värvades bland annat 32-årige klassmålvakten Gianluca Curci, med nästan 200 Serie A-matcher under bältet. En annan spelare som hämtades in var Felix Michel, som nu alltså delar klubb med storebror Alexander Michel. Annars höll man truppen hyfsat intakt.

Gianluca Curci och det samspelta försvaret har gjort en jättesäsong, och Eskilstuna har endast släppt in 16 mål i årets upplaga av Superettan. I slutet på säsongen gick man en period med sex raka matcher utan att släppa in något mål, och av de fyra matcherna mot ettan och tvåa Helsingborg respektive Falkeberg, höll man nollan i tre.

Bajram Ajeti har fortfarande ”hard feelings” mot BP

Brommapojkarna har haft en turbulent säsong, och lagets tidigare tränare under våren, Luis Pimenta, har fått sparken efter anklagelser om rasism, mobbning och sexism. Bland annat hade Pimenta satt upp en lista på en vägg med en rangordning över hur högt han värderade spelarna, från nummer 1 till nummer 23. Spelarna tvingades efter en match även att berätta för hela gruppen om tillfällen då de var en ”pussy” och då de hade ”balls”.

En av spelarna som Pimenta behandlade orättvist var Bajram Ajeti, som sedan han ifrågasatte Pimentas metoder blev utfryst. Till följd av utfrysningen valde Ajeti att lämna BP under sommaren, och ny klubbadress blev just AFC Eskilstuna.

När TV4-Sporten frågar Ajeti om han fortfarande har ”hard feelings” mot BP, svarar han att det har han.

– Klart att jag har det. Jag hämtades ju som en anfallsstjärna och skulle göra målen. Men så gick det sex-sju matcher av serien och så hände det som hände och sen blev jag bara åsidosatt.

Ajeti förklarar dock att hans negativa känslor om BP har blivit mer ljumna sedan Pimenta lämnat klubben.

– Hade personer i klubben fortfarande varit där så hade jag inte haft någon större glädje än att slå ut BP i kvalet. Men det är kanske lite annorlunda nu när det ruttna ägget, som vi säger på norska, är borta.

AFC Eskilstuna – Brommapojkarna: Speltips & odds

AFC Eskilstuna har visat upp en oerhörd stabilitet i år, samtidigt som Brommapojkarna kommer från ett tufft år. När lagen nu möts på Tunavallen bör Eskilstuna vinna, om man ska ha en god chans att ro hem dubbelmötet.

Eskilstuna har imponerande nog inte förlorat en enda match på Tunavallen i år, och vi tror att man kan fortsätta på det spåret. Vi spelar den raka 1:an till oddset 2.35 gånger pengarna.

Streama AFC Eskilstuna – Brommapojkarna

Om du önskar att streama AFC Eskilstuna – Brommapojkarna behöver du skapa ett konto på CMore, där du kan se matchen live. Du behöver sedan välja abonnemanget C More Mycket Sport, vilket kostar dig 199 kronor och ger dig tillgång till utbudet i en månad. Du kan då även se returmatchen på söndag.

Om du bara vill se Eskilstuna – BP på Tunavallen kan du välja att istället köpa en ”Matchbiljett” för 149 kronor.

  • Match: AFC Eskilstuna – Brommapojkarna, kval till Allsvenskan
  • Datum & tid: Torsdag 22 november, 19:00
  • Arena: Tunavallen, Eskilstuna
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]