Ny match i januariturnén: Besegrar vi Hamréns Island?

Trolig laguppställning, Sverige

Rinne

Andersson – Milosevic – Jansson – Andersson

Aiesh – Thern – Fransson – Irandust

Gyökeres – Jeremejeff

Skador: Simon Tibbling
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Island

Rúnarsson

Árnason – Ingason – Magnússon

Gíslason – Sigurdsson – Jónsson – Traustason – Skúlason

Gudmundsson – Sigthórsson

Skador: –
Avstängningar: –

Två oinspirerade lag

I förra matchen för Sverige var det ett möte som inte var lika roligt för svenskarna som det var för våra grannar Finland. Matchen slutade i förlust med 0-1 efter mål i första halvlek från svenskbekantingen Markkanen. Efter en svag start tryckte Sverige på i andra halvlek men fick inte till något ordentligt avslut på mål och en kvittering uteblev för svenskarna. Sverige under januariturnén är en trupp som luftas ordentligt från den ordinarie och spelare får chansen att visa vad de går för under förbundskapten Andersson. Detta kan göra att laget rycker upp sig till denna match där förre förbundskapten Hamrén och Island ska mötas i en till nordisk vänskapsmatch.

Island kommer till denna match med ett uppehåll från matcher och deras senaste var mot Qatar i november förra året i en match som slutade 2-2. Laget har ändrat om i sin spelstil och försöker tillskillnad fråmn Lagerbäck spela sig ur situationer och vara mer bolltrygga än tidigare under nuvarande tränare Hamrén. Laget som kommer till spel är tyngre och mer fysiska än det svenska och kommer förmodligen inledningsvis dominera matchen till sin fördel. Island har inte vunnit någon match på 12 försök, något som talar för att de förmodligen kommer att fortsätta på deras inslagna väg även idag.

Speltips & odds: Sverige – Island

Sverige är trots förlust i senaste matchen mot Finland favoriter till denna mot Island. Laget luftar spelare och kommer förmodligen även att göra det idag. Vi tror på en jämn match och att matchen kommer att gunga fram och tillbaka i lagens favör. Ett oavgjort resultat är något som vi tror det kommer att bli tillslut.

Till 3.30 gånger pengarna kan du satsa på oavgjort i detta nordiska möte mellan Svergie – Island på Bet365. Vi tycker detta odds är väldigt bra på grund av att lag har en tendens av att göra få mål vid sådana tillställningar som denna. Vänskapsmatcher brukar trots allt vara mer avslagna än matcher när det gäller något och idag tror vi på delad pott för lagen.

  • Tips: Oavgjort resultat