Speltips & odds: Ny grönvit seger?

Hammarby Göteborg

Hammarby tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena, i en match mellan två lag som inlett säsongen svagt.

Hammarby IF X IFK Göteborg

1.75

3.75

4.33
Spela nu ➤
Odds hämtat: 20/07/2020 – 15:00

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic

Sandberg – Fällman – Fenger – Widgren

Andersen – Junior

Kacaniklic – Paulinho – Tankovic

Ludwigson

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis

Jallow – Bjärsmyr – Erlingmark – Wernersson

Aiesh – Yusuf – Sana – Kharaishvili

Karlsson Lagermyr – Abraham

Här kan ni läsa om hur ni gör för att live streama Hammarby – IFK Göteborg eller för att se Allsvenskan online.

Följer Hammarby upp med ny seger?

Hammarby har knappast fått den start på säsongen som man själva och hela fotbollssverige trodde att laget skulle få. Från att ha varit bäst i landet hösten 2020 till att spinna vidare på superformen i cupmatcherna våren 2020 har man gått ner sig rejält. Individuella misstag, röda kort och ineffektivitet har kostat laget en del tappade poäng, och de svaga resultaten har sakta men säkert blåst bort lagets flyt och starka tro på sig själva.

Även om Stefan Billborn själv sagt att spelarna tappat självförtroende under de senaste veckorna, vet nog varje spelare i laget vilken kapacitet de själva och hela laget besitter. Mot Kalmar senast hämtade man upp ett jobbigt underläge, och kunde lämna Guldfågeln Arena med segern i behåll. En tillfällig fullträff eller det första steget tillbaka mot det Hammarby vi vänt oss att se?

IFK Göteborg hade visserligen inte fullt lika stora förväntningar på sig inför säsongen, men nog är det svårt att säga annat än att även de varit en besvikelse så här långt in på säsongen. 9 inspelade poäng på 8 omgångar är klart för lite, och det är dags att börja vinna matcher om man vill stå för en bättre säsong än ifjol. Mot Helsingborg senast dominerade man matchen totalt, men kunde inte stänga matchen och fick till slut bara 1-1 efter att ha släppt in en sen kvittering.

De här två lagen möttes i kvartsfinalen av Svenska Cupen i juni. Då tog Hammarby ledningen och såg väldigt bra ut fram till att Jeppe Andersen fick ett rött kort i början av den andra halvleken. Göteborg bjöds in i matchen och kunde till slut vända och vinna.

Speltips & odds

Hammarby såg bra ut mot Kalmar, och även om spelet stämt någorlunda och chanser vaskats fram i flera matcher var just vinsten väldigt viktig inte bara för poängskörden utan även för att självförtroendet i laget ska växa. Att laget avgick med segern i behåll tror vi ger spelarna en rejäl boost – det är nu klättringen mot toppen börjar.

IFK Göteborg såg också bra ut senast, men man släppte som sagt in ett sent mål och det blev bara 1-1 hemma mot Helsingborg. Sargon Abraham såg fin ut i den matchen, men varken han eller hans lagkamrater lyckades stänga matchen helt.

Hammarby har det klart bästa laget när de får det att stämma, och efter segern senast har vi svårt att motivera annat än att spela den raka 1:an. Vi spelar att Hammarby vinner till oddset 1.83 på Betsson.

  • Tips: Hammarby vinner
  • Odds: 1.83 på Betsson (hämtat kl. 15:00, 20/7-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Allsvenskan 2022 – Frågor & svar
Quiz: Allsvenskan 2022 - Frågor & svar
Hur bra koll har ni på Allsvenskan 2022? Testa vårt quiz! …
18 april, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
Quiz: Fotbolls-VM 2022 i Qatar
VM i Qatar närmar sig. Passa på att ladda upp inför matcherna med ett quiz om VM 2022! …
22 mars, 2022 | Emil Sandberg
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Quiz: Frågor om Zlatan Ibrahimovic
Hur bra koll har du på Zlatan Ibrahimovic? Testa dig själv i ett quiz med frågor bara om "Ibra".
4 februari, 2022 | Emil Sandberg