Speltips & odds: Ny grönvit seger?

Hammarby tar emot IFK Göteborg på Tele2 Arena, i en match mellan två lag som inlett säsongen svagt.

Hammarby IFXIFK Göteborg

1.75

3.75

4.33
Spela nu ➤
Odds hämtat: 20/07/2020 – 15:00

Trolig laguppställning, Hammarby

Blazevic

Sandberg – Fällman – Fenger – Widgren

Andersen – Junior

Kacaniklic – Paulinho – Tankovic

Ludwigson

Trolig laguppställning, IFK Göteborg

Anestis

Jallow – Bjärsmyr – Erlingmark – Wernersson

Aiesh – Yusuf – Sana – Kharaishvili

Karlsson Lagermyr – Abraham

Här kan ni läsa om hur ni gör för att live streama Hammarby – IFK Göteborg eller för att se Allsvenskan online.

Följer Hammarby upp med ny seger?

Hammarby har knappast fått den start på säsongen som man själva och hela fotbollssverige trodde att laget skulle få. Från att ha varit bäst i landet hösten 2020 till att spinna vidare på superformen i cupmatcherna våren 2020 har man gått ner sig rejält. Individuella misstag, röda kort och ineffektivitet har kostat laget en del tappade poäng, och de svaga resultaten har sakta men säkert blåst bort lagets flyt och starka tro på sig själva.

Även om Stefan Billborn själv sagt att spelarna tappat självförtroende under de senaste veckorna, vet nog varje spelare i laget vilken kapacitet de själva och hela laget besitter. Mot Kalmar senast hämtade man upp ett jobbigt underläge, och kunde lämna Guldfågeln Arena med segern i behåll. En tillfällig fullträff eller det första steget tillbaka mot det Hammarby vi vänt oss att se?

IFK Göteborg hade visserligen inte fullt lika stora förväntningar på sig inför säsongen, men nog är det svårt att säga annat än att även de varit en besvikelse så här långt in på säsongen. 9 inspelade poäng på 8 omgångar är klart för lite, och det är dags att börja vinna matcher om man vill stå för en bättre säsong än ifjol. Mot Helsingborg senast dominerade man matchen totalt, men kunde inte stänga matchen och fick till slut bara 1-1 efter att ha släppt in en sen kvittering.

De här två lagen möttes i kvartsfinalen av Svenska Cupen i juni. Då tog Hammarby ledningen och såg väldigt bra ut fram till att Jeppe Andersen fick ett rött kort i början av den andra halvleken. Göteborg bjöds in i matchen och kunde till slut vända och vinna.

Speltips & odds

Hammarby såg bra ut mot Kalmar, och även om spelet stämt någorlunda och chanser vaskats fram i flera matcher var just vinsten väldigt viktig inte bara för poängskörden utan även för att självförtroendet i laget ska växa. Att laget avgick med segern i behåll tror vi ger spelarna en rejäl boost – det är nu klättringen mot toppen börjar.

IFK Göteborg såg också bra ut senast, men man släppte som sagt in ett sent mål och det blev bara 1-1 hemma mot Helsingborg. Sargon Abraham såg fin ut i den matchen, men varken han eller hans lagkamrater lyckades stänga matchen helt.

Hammarby har det klart bästa laget när de får det att stämma, och efter segern senast har vi svårt att motivera annat än att spela den raka 1:an. Vi spelar att Hammarby vinner till oddset 1.83 på Betsson.

  • Tips:  Hammarby vinner
  • Odds: 1.83 på Betsson (hämtat kl. 15:00, 20/7-2020)

Fotbollsquiz

Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Quiz: Alla spelare Janne Andersson använt sig av i tävling
Våren 2016 offentliggjordes det att Janne Andersson skulle bli Sveriges näste förbundskapten efter Erik Hamrén, i ett skifte som var fastställt att ske efter EM 2016 …
News icon13 november, 2020
Author iconEmil Sandberg