Nu ska det avgöras: Bjuder kvällen på ett mirakel?

Malmö ska försöka göra det omöjliga genom att vända på underläge mot Chelsea, på Stamford Bridge. Vi tar er igenom förutsättningarna inför matchen.

CHELSEA X MALMÖ Spela nu
1.28 6.00 13.00 Spela nu

  • Match: Chelsea – Malmö FF, sextondelsfinal i Europa League, match 2 av 2
  • Datum & tid: Torsdag 21 februari, 21:00
  • Arena: Stamford Bridge, London

Trolig laguppställning, Chelsea

Caballero
Zappacosta – Cahill – Christensen – Emerson
Kovacic – Barkley – Jorginho
Hudson-Odoi – Giroud – Willian

Skador: Danny Drinkwater, Ruben Loftus-Cheek (tveksam)
Avstängningar:

Trolig laguppställning, Malmö

Dahlin
Nielsen – Bengtsson – Safari
Vindheim – Rieks – Christiansen – Bachirou – Traustason
Rosenberg – Antonsson

Skador: Franz Brorsson, Guillermo Molins
Avstängningar: –

Kan Malmö göra det omöjliga?

Malmö står inför en närmast omöjlig uppgift. De ljusblå ska till Stamford Bridge för att slå ut en av världens största klubbar ur Europa League. Dessutom måste Malmö göra minst två mål för att kunna gå vidare från sextondelen, efter 1-2-förlusten i Malmö förra veckan. Guillermo Molins och Franz Brorsson saknas fortfarande, samtidigt som även Arnór Traustason ännu är ett frågetecken till matchen då hans fru nyss fött barn.

Chelseas spelartrupp är värd nästan sex gånger mer än alla Allsvenskans trupper tillsammans, så egentligen borde den här matchen bara kunna sluta på ett sätt. Det finns dock vissa faktorer som talar till Malmös fördel, som ger skåningarna hopp om att våga drömma om ett mirakel.

Först och främst är det så att Chelsea är ett lag i kris. Från att ha inlett säsongen på fantastiskt vis tillsammans med Manchester City och Liverpool, är raset ett faktum. Chelsea är nere ända på 6:e plats i Premier League, och tränaren Maurizio Sarri är en kritiserad man i dessa dagar.

Förutom den rejäla formdippen har Chelsea även ett riktigt tufft spelschema just nu. Laget åkte i måndags ut ur FA-cupen efter förlust mot Manchester United, och på söndag är det dags för ligacupfinal mot Manchester City.

Malmös hopp är att Chelseas fokus redan ligger på annat – vilket är långt ifrån omöjligt.

Chelsea – Malmö: Speltips & odds

Vi anser att Chelsea gjorts till lite för stora favoriter. Visst är man en större, starkare och bättre klubb – med marginal – men bland förutsättningarna finns en hel del som talar för MFF.

Chelsea vill bara få denna match överstökad, då det för dem är en oviktig match bland andra oerhört betydelsefulla matcher. För Malmö är detta en av de största matcherna under detta årtionde.

Att Malmö skräller och går vidare vågar vi inte säga, men nog ska man kunna störa Chelsea åtminstone lite. Vi tror inte att Chelsea tar det här som en promenad i skogen, utan spelar Malmö +1,5 asian handicap. Det krävs att Chelsea vinner med minst två mål för att spelet INTE ska gå in.

Vid Malmöseger, oavgjort eller uddamålsseger för Chelsea går spelet in. Här kan du finna oddsbonusar att spela på.

  • Tips: Malmö +1,5 asian handicap
  • Odds: 2.00, Bet365

För att spela på betting via Swish kan du läsa här.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]