Betting & speltips på Norge – Sverige i EM-kvalet: Ultimat guide

Ultimat guide inför EM-kvalmatchen mellan Norge – Sverige på Ullevål tisdag 26 mars. Allt om betting på matchen, från odds till speltips till förhandsrapporter.

Betfair erbjuder en oddsboost inför Norge – Sverige. Spela på 9.00 på svensk seger!

Sverige vinner – 9.00

Bäst odds för Norge – Sverige EM-kval

Det är svårt att säga vilken bettingsida som erbjuder bäst odds på Norge – Sverige i EM-kvalet på tisdag kväll, eftersom oddsen hela tiden förändras beroende på olika omständigheter. Sedan Emil Forsberg lämnade truppen har till exempel oddset på Sverige höjts rejält.

Hur mycket oddset höjts skiljer sig från bettingsida till bettingsida, och vi kan räkna med ytterligare oddsförändringar innan matchen drar igång tisdag kväll 20:45.

Vad vi åtminstone kan konstatera är att Bet365 alltid tillhör de som har de bästa oddsen, så även i skrivande stund. Just nu erbjuder Bet365 hela 3.00 gånger pengarna på Sverige att vinna matchen, vilket är ett oerhört högt och bra odds.

Oddsboost: 9 gånger pengarna Sverige att vinna!

Betfair har ett mycket bra bonuserbjudande på Norge – Sverige, där du kan ta del av en fantastisk oddsboost. Om du spelar på Sverige att vinna matchen får du hela 9 gånger pengarna. Erbjudandet gäller endast nya kunder! Vinsten utöver ordinarie odds betalas ut i gratisspel.

För att ta del av erbjudandet måste du skapa ett konto och i samband med uppstartandet av kontot skriva in kampanjkoden ZFBMHH. Du måste placera spelet innan avspark, och maximala insatsen är 100 kronor. Du kan läsa mer om erbjudandet via länken nedan.

  • 1. Gå in på Betfair och välj Norge – Sverige bland kampanjerna.
  • 2. Skapa ditt konto, där du skriver in kampanjkoden ZFBMHH.
  • 3. Spela på Sverige att vinna mot Norge (max 100 kr). Notera att du måste placera spelet på det vanliga oddset; det förhöjda oddset betalas ut först efter matchen.

Du kan även gå in och skapa ett konto på nästan valfri bettingsida och använda deras välkomstbonus till att spela på den här matchen. Här kan du läsa om oddsbonusar.

Speltips på Norge – Sverige

Sverige kommer dessvärre till den här matchen med flertalet avbräck på viktiga spelare, bland annat då stjärnorna Emil Forsberg och Victor Nilsson Lindelöf saknas. Dessutom riskerar både Albin Ekdal och Mikael Lustig att missa matchen, och i så fall skulle Sverige stå utan fyra ordinarie startspelare.

Kvaliteten på Sveriges spelartrupp är dock rätt jämn, och ersättarna kommer antagligen att komma in och göra ett bra jobb. Både Filip Helander och Emil Krafth såg mycket stabila ut senast mot Rumänien, och Sverige lever som bekant mer på sin organisation och sitt lagsamarbete än på individuella prestationer.

Norge gjorde mer än vad man kunde begära, när de visserligen förlorade mot Spanien men endast med 2–1. Hade Tarik Elyounoussi haft en aning bättre skärpa – herregud, vilken miss! – så hade Norge kanske kunnat få med sig en pinne från matchen.

Någonting som talar för Norge är att deras förbundskapten Lars Lagerbäck kan det svenska laget oerhört väl, nästan lika bra som han kan sina egna spelare. Dessutom jobbade ju Lagerbäck ihop med Janne Andersson och resten av tränarteamet när han hade en form av rådgivarroll under Jannes inledande tid vid rodret.

Trots skador och trots Lagerbäck, tror vi ändå mer på Sverige än på Norge i denna match. Sverige är ett bättre lag än Norge, med bättre spelarmaterial även utan Forsberg och Lindelöf.

Vi befarar att den här matchen kan sluta med ett kryss – 0-0 eller 1-1 – då det är två välorganiserade, förhållandevis försiktiga lag som möts. Men med Betfairs erbjudande, som ger 9 gånger pengarna, är det ingen tvekan om att vi spelar den raka 2:an. Oddset är helt enkelt för bra för att inte slå till.

Den raka 2:an blir vårt spel på den här matchen. Som sagt, 9 gånger pengarna på Betfair.

Vilken tid spelas matchen mellan Norge och Sverige?

Matchen mellan Norge och Sverige har avspark klockan 20:45 på tisdagskvällen den 26:e mars.

Var spelas matchen mellan Norge och Sverige?

Spelplats för EM-kvalmatchen är Ullevål Stadion, som ligger i Oslo. Arenan tar 27 200 åskådare, och biljetterna är redan utsålda.

Norge – Sverige: Troliga startelvor

Norge

Jarstein

Elabdellaoui – Nordtveit – Ajer – Aleesami

Ødegaard – Henriksen – Selnæs – M. Elyounoussi

King – T. Elyounoussi

Sverige

Olsen

Krafth – Helander – Granqvist – Augustinsson

S. Larsson – K. Olsson – Ekdal – Claesson

Berg – Quaison

Tabell och resultat: Grupp F

Nr Lag S V O F GM IM MS P
1 Spanien 1 1 0 0 2 1 +1 3
2 Sverige 1 1 0 0 2 1 +1 3
3 Malta 1 1 0 0 2 1 +1 3
4 Rumänien 1 0 0 1 1 2 −1 0
5 Norge 1 0 0 1 1 2 −1 0
6 Färöarna 1 0 0 1 1 2 −1 0

23 mars:

Malta – Färöarna 2-1

Sverige – Rumänien 2-1

Spanien – Norge 2-1

26 mars:

20:45: Malta – Spanien

20:45: Norge – Sverige

20:45: Rumänien – Färöarna

Norge – Sverige: Tidigare möten

Norge och Sverige har mötts många gånger genom åren, särskilt i träningsmatcher. Den totala statistiken på matcher mellan Norge och Sverige är följande:

  • Vinster för Norge: 24
  • Oavgjort: 23
  • Vinster för Sverige: 59

Om vi väljer att endast titta på tävlingsmatcher (EM, VM eller kvalmatcher till dessa), ser vi att statistiken även där talar för Sverige. I tävlingsmatcher mellan Norge och Sverige är statistiken följande:

  • Vinster för Norge: 2
  • Oavgjort: 2
  • Vinster för Sverige: 6

Resultaten i dessa matcher har vi sammanställt nedan. Som ni ser vann Norge senast lagen möttes.

1962: Norge – Sverige 0-2 (EM-kval)

1962: Sverige – Norge 1-1 (EM-kval)

1967: Norge – Sverige 3-1 (EM-kval)

1967: Sverige – Norge 5-2 (EM-kval)

1968: Sverige – Norge 5-0 (VM-kval)

1969: Norge – Sverige 2-5 (VM-kval)

1975: Sverige – Norge 3-1 (EM-kval)

1975: Norge – Sverige 0-2 (EM-kval)

1976: Sverige – Norge 2-0 (VM-kval)

1977: Norge – Sverige 2-1 (VM-kval)

FIFA-ranking

Sverige: Plats 14 på FIFA:s världsranking

Norge: Plats 48 på FIFA:s världsranking

Höjdpunkter från Spanien – Norge:

Höjdpunkter från Sverige – Rumänien:

Var kan du spela på Norge – Sverige via Swish?

Det är numera många spelsidor om erbjuder betting via Swish, och om du vill spela med Swish på Norge – Sverige har du många olika bettingsidor att välja mellan.

Det går att spela med Swish på odds via bland annat Unibet, där vi varmt kan rekommendera er att satsa på matchen. Med Swish går det oerhört smidigt att satsa på dina spel, och bara genom ett snabbt knapptryck kan du lägga ditt spel.

Säkerheten på Swish är högt prioriterad, och du kan räkna med att allt går rätt till om du spelar via den appen.