NHL betting - Tips på odds inom hockey

Att spela på odds inom NHL kan vara lite krångligt om man inte är särskilt van vid betting. Här kommer vi på sportal ge dig en genomgång med lite bettingtips i NHL. Först och främst kan det vara bra att veta vad NHL är för något. National Hockey League är världens bästa hockeyliga och innehåller 30 lag. Det spelas 82 grundseriematcher och 16 lag går till slutspel.

Ligan är uppdelad i två olika konferenser, östra och västra. I dessa konferenser finns det även två divisioner. Lagen är indelade i divisioner baserat på vart i landet de ligger. Matcherna spelas i 60 minuter, 3×20, och skulle det vara oavgjort väntar fem minuter tilläggstid som spelas 3 mot 3. Är det fortfarande oavgjort efter det avgörs matchen på straffar. Det är populär att spela på NHL betting i Sverige, och vi kommer ge dig tips på hur du ska göra!

  1. Gå vidare till bet365.
  2. Skapa ditt spelkonto.
  3. Spela på bästa oddsen i NHL.

Filip Forsberg Nashville NHL

Börja spela på NHL betting

Det var kort om ligans struktur. Nu till det roliga, NHL odds. Du kan spela på vilket lag som vinner, vilket lag som gör första målet, eller hur många mål det blir i matchen och mycket mer. Precis på samma sätt som många andra populära sporter.

Det som gör NHL svårt att oddsa på är att ligan är oerhört jämn. Alla kan slå alla, hemma som på bortaplan. Det gör att man bör läsa på lite innan man lägger sina odds. Med tanke på att information på nätet är så pass lättillgängligt är det en stor fördel att ta del av statistik och så vidare.

För att kunna oddsa på NHL är det första som behövs ett konto hos ett spelbolag. Vi rekommenderar bet365 eftersom de alltid har väldigt bra och höga odds på NHL gentemot sina konkurrenter. Sedan är det bara att välja en match som spelas inom de närmsta dagarna och bestämma sig för hur man vill spela.

Tänk på att i många amerikanska sporter står bortalaget skrivet först eller överst. Till skillnad från Sverige där vi skriver tvärt om. Om det ser ut såhär, Nashville Predators – New York Rangers, då är det New York Rangers som är hemmalag.

nhl speltips

NHL tips

Hos sportal.se får du inte bara en grundgenomgång om hur man oddsar på NHL, du kan även ta del av våra speltips. Det behöver inte alltid vara så att du själv håller med om vårt speltips. Men du kommer garanterat att få reda på viktig information inför matchen om du läser igenom tipset.

NHL betting är väldigt fartfyllt, spännande och otroligt roligt. Matcherna är oftast väldigt jämna och det gäller att inte bara vara påläst utan det behövs även lite tur ibland.

Fördjupning

NHL består av 30 lag och från och med nästa år kommer ligan bestå av 31 lag. Det lag som tillkommer är Las Vegas Golden Knights. Det finns två konferenser och totalt fyra divisioner. Atlantic och Metropolitan tillhör den östra konferensen och Pacific, Central tillhör den västra. Lagen som tillhör samma division möts fler gånger under en säsong för att resandet ska bli mindre. Men alla lag möter varandra minst två gånger oavsett geografisk position.

Slutspelet består av det 16 lag som plockat flest poäng under de 82 grundserieomgångarna. En vinst i grundserien ger 2 poäng, vinst på övertid 2 poäng, förlust 0 poäng och förlust på övertid 1 poäng.

Slutspelet är också det uppdelat i de två konferenserna. Åtta lag från varje konferens spelar kvartsfinal, semifinal, konferensfinal och sedan möts de båda vinnarna från konferensfinalen i den avgörande Stanley Cup-finalen.

Alla slutspelsomgångar spelas i bäst av sju. Matcherna spelas i 60 minuter precis som i grundserien men förläggningen pågår tills något av lagen gör mål. Skulle det fortfarande vara oavgjort efter 20 förlängningsminuter spolas isen och det blir en ny förlängningsperiod.

Streama NHL

Det är svårt att komma runt och streama NHL hockey kostnadsfritt. Men som tur är finns det betaltjänster som Viaplay där du ta del av alla säsongens NHL-matcher mot en fast månadskostnad. Då kan du kolla på obegränsat antal matcher och även kolla matcher som du missat i repris. Någon match i månaden sänds även på tv i Sverige. Kanalen som ibland sänder är då viasats tv10. Så håll utkik i tv tablån på söndagar.

Anledningen till att det bara är söndagsmatcher som sänds på tv i Sverige är för att de börjar mycket tidigare än de andra dagarna. Starttiden på NHL-matcher brukar vara mellan 01.00-04:30 svensk tid. På söndagar kan matcherna börja så tidigt som klockan 18.00.

NHL bettingtips

Det finns olika begrepp och ord som är viktiga att första innan man börja satsa sina pengar. När du letat upp de NHL odds du är ute efter bör du känna till de olika begreppen som används av spelbolag. För att göra det tydligt kommer vi på sportal gå igenom grunderna här. Notera att detta gäller för NHL betting och kan därför skilja sig från betting på andra sporter.

  • 1X2 – 1 står för bortalaget, X för oavgjort och 2 för hemmalaget.
  • Ö/U – Ö står för över och U för under. Det används för att oddsa på om det blir över eller under ett visst antal mål i matchen. Till exempel om det står ”Ö 5.5” och du väljer att satsa på det. Då vinner du om det blir sex eller fler mål i matchen under ordinarie speltid.
  • Handikapp – innebär att ett av lagen börjar med en fördel. Hur stor fördel får du bestämma själv. Spelar du på till exempel -2,5 på Toronto Maple Leafs mot Washington Capitals måste Toronto vinna med tre eller fler mål för att du ska vinna ditt odds.
  • Vinstmarginal – För att vinna på detta spelet måste du pricka vinstmarginalen exakt rätt. Låt säga att du spelar på att Montreal Canadiens ska vinna mot Ottawa Senators med exakt 2 mål. Då vinner du om det blir 2-0, 3-1, 4-2 och så vidare.

Detta är de vanligaste oddsen på NHL, givetvis finns det fler NHL odds men förstår du dessa begreppen har du grunderna för en lyckad spelupplevelse.

NHL hockeypuck

Spela alltid med hjärnan

Har du ett favoritlag eller kanske en favoritspelare? Försök att undvika att alltid spela på favoritlaget då det kan vara svårt att få en opartisk bild av matchen. Så håll hjärtat utanför och fokusera på att oddsa smart. Ett annat mycket nyttigt tips är att föra en speldagbok. Skapa ett dokument på datorn eller ta fram ett kollegieblock. Skriv nedan ner alla insättningar, uttag, vinster och förluster. Att kunna analysera sitt spel är viktigt för att kunna bli bättre.

Det ger även en väldigt tydlig överblick och du undviker att spela bort mer pengar än vad du planerat. Se även till att aldrig överstiga din budget.

Nu har du grunderna för att komma igång med din NHL betting, så vi på sportal vill önska dig ett stort lycka till!