Speltips & Odds – NFL: Green Bay Packers – Los Angeles Rams

Då januari årets pissigaste månad så är NFL-slutspelet ett väkommet  inslag i vintermörkret. Vi är nu framme vid Divisional Round och matchen vi ska fördjupa oss i lite är den mellan Green Bay Packers och Los Angeles Rams. Speltips och analys av matchen följer nedanför i sedvanlig ordning.

Håller Green Bay Packers för trycket på hemmaplan?

Efter uttalanden som gjordes förra säsongen då många experter kallade Packers för de sämsta 13-3 laget i modern tid. Man hade en fin säsong men fick rejält med stryk i Conferencefinalen mot San Francisco 49:ers och snubblade därmed på mållinjen.

Det höjdes en del varningens finger över QB Aaron Rodgers “dalande” kapacitet och inte långt därefter så draftade Packers en QB i första rundan vilket ytterligare satte fart på spekulationerna om Rodgers vara eller icke vara i laget där han varit allt under över ett decennium. Hur svarade Rodgers på detta? Jo han stod i grundserien för den näst bästa prestationen av en QB i historien, endast bakom sig själv(!) säsongen 2011.

Med en passerrating på 121,5 är han klar favorit till att plocka hem årets MVP. Till stor del tack vare Rodgers spel i år så var Packers bästa lag i NFC vilket gav dem en match mindre i slutspelet samt hemmaplansfördel hela vägen till Super Bowl som i år spelas i Tampa, Florida.

Kvällens match mot mot Rams kommer bli en mycket tuffare match för Packers än vad många kanske kommer tro. Rams som vann sin match i Wild Card Week mot rivalen Seahawks efter en formidabel försvarsinsats. Just försvaret är nyckeln i matchen mot ett av ligans bästa offensiva lag Packers.

Faktum är att sista åtta veckorna i grundserien var Rams tillsammans med Dolphins ligans bästa defensiva lag. När man har spelare som Aaron Donald och Jalen Ramsey så är man genast med i diskussionen om bästa försvar. Som sig bör i Divisional Round så kommer detta bli en oerhört sevärd match uppe i “tundran” Wisconsin. 

 

Speltips & Odds:

Som vi nämnde tidigare så är Packers favoriter på hemmaplan mot Rams även om det absolut inte kommer bli någon överkörning. Det finns även här flertalet intressanta spel men det klart mest spelvärda oddset är att ingen av lagen gör tre poäng i rad till oddset 2,62 och kommer därmed ryggas.

Spel: Inget av lagen gör poäng tre gånger i rad

Odds: 2,62(Bet365)

fotbollsquiz

Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
News icon18 mars, 2021
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2019
Author iconEmil Sandberg