Speltips & odds: Nations League i Zagreb

Vårt svenska landslag är på plats i Zagreb för ett bottenmöte i Nations Leagues Grupp 3, i A-divisionen. Två lag som båda kammat noll efter två omgångar gör upp om viktiga poäng för att behålla sin plats i den högsta divisionen.

Kroatien X Sverige
1.83 4.50 4.33
Spela nu ➤
Odds hämtat: 9/10/2020 – 20:15

Trolig laguppställning, Kroatien

Livakovic

Jedvaj – Lovren – Vida – Barisic

Brozovic – Modric

Brekalo – Pasalic – Perisic

Petkovic

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen

Lustig – Jansson – Lindelöf – Augustinsson

Kulusevski – K Olsson – Ekdal – Forsberg

Berg – Quaison

Här kan ni läsa om hur ni gör för att hitta en Kroatien – Sverige stream 11/10.

Två lag utan poäng

Efter ett starkt Nations League-spel häromåret avancerade Sverige upp till A-divisionen, för att mäta sig med de allra bästa. Hittills har Sverige stått upp godkänt, men inte riktigt räckt till hela vägen. 0-1 mot Frankrike följdes upp av 0-2 mot Portugal, i en match som kunnat sluta annorlunda om det inte vore för Gustav Svenssons röda kort redan i första halvlek.

Nu kommer Sverige från att nyss ha spelat sin första träningsmatch på två år, då Janne Andersson äntligen fick chansen att mönstra en startelva bestående av spelarna som ligger precis utanför eller en bit ifrån startelvan. Spelet var väl inte glimrande – vilket man inte heller kan förvänta sig av ett så pass nykomponerat lag – men Sverige avgick ändå med segern i behåll. En bra nick från Alexander Isak och ett turligt långskott från inhopparen Mattias Johansson räckte, trots rysk reducering i slutet.

Tuffare blir det på söndag. Sverige ställs emot VM-silvermedaljörerna Kroatien, fullt av stjärnor från särskilt Serie A men även La Liga och övriga Europa. I Nations League har kroaterna dock knappast rosat marknaden. Man har precis som Sverige mött både Portugal och Frankrike, och förlorat båda matcherna. Målskillnaden -5 skrämmer inte.

Speltips & odds

Janne Anderssons Sverige har i regel stått upp bra mot starkare motstånd, och bortsett bortamatchen mot Spanien i EM-kvalet har Sverige nog aldrig blivit totalt utspelade. Känslan av att man kan rå på vilket motstånd som helst har alltid funnits där.

I hemmamatchen mot Frankrike senast hade Sverige nog förtjänat minst en poäng, och matchen mot Portugal därefter var jämn fram till Svenssons röda kort.

Kroatien har inte imponerat under Nations League-spelet så här långt, och ligger sist i gruppen på sämre målskillnad än Sverige.

Vi har svårt att se Anderssons landslag förlora tre raka tävlingsmatcher, och här tror vi att Sverige får med sig minst en pinne. Svenska, offensiva stjärnorna Emil Forsberg och Dejan Kulusevski har dessutom varit i gott slag under säsongsinledningen och Victor Nilsson Lindelöf i försvaret fick vila från Manchester Uniteds senaste match (skönt för honom då de förlorade med 1-6).

Vi spelar X2, till Betways fina odds 1,95 gånger pengarna.

  • Tips: Oavgjort eller Sverige
  • Odds: 1.95 på Betway (odds hämtat 9/10, 20:15)
Streama Malmö FF – AIK: Se live stream & TV (27/10)
Streama Malmö FF – AIK: Se live stream & TV (27/10)
Stormatch i Allsvenskan! Kolla in hur du kan streama matchen mellan Malmö FF och AIK.
26 oktober, 2021 | Jimmie Nyman
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL-matcher (V.43)
Hockeytipset: Odds & speltips på NHL & SHL-matcher (V.43)
Se vilka matcher som spelas idag & vilka odds vi har lagt som speltips under vecka 43. Samla en kupong & läs våra hockeytips inför! …
25 oktober, 2021 | Jimmie Nyman
Vad händer med Victor Nilsson Lindelöf?
Vad händer med Victor Nilsson Lindelöf?
Roma har visat ett intresse för att köpa Sveriges mittback Victor Nilsson Lindelöf från Manchester United.
22 oktober, 2021 | Jimmie Nyman